Käyttäjän nuori isäntä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 352)
 • nuori isäntä

  Metsänomistajat haluavat lisätä/vaalia monimuotoisuutta talousmetsissä, mutta HCV kaltaiset menettelyt jotka johtavat omaisuuden käyttökieltoon ja taloudellisiin menetyksiin vievät halun tehdä toimia ja laittavat tekemään toimia jotka vähentävät riskiä omaisuuden käyttökiellosta.

  nuori isäntä

  Korjatkaa, jos olen väärässä HCV ei liity mitenkään metsä- tai yms lakiin. Vain sertifikaattiin.  Näin kertaallee HCV alueeksi todetun alueelta voi poistaa lahopuut ja pyytää uudelleen tarkastusta?

  nuori isäntä

  Kuusamon yhteismetsän lahopuiden hakkuut aiheutti GP, LL kumppaneineen HCV sekoiluillaan. Koko homma kääntyi itseään vastaan. Nyt talousmetsistä siivotaan pois lahopuut ja muut monimuotoisuutta lisäävät seikat. Sitä saa mitä tilaa.

  nuori isäntä

  Ukon kanssa vähän samoilla linjoilla. Me Suomalaiset MO:t ollaan vähän liian kilttejä, samoin MTK. Rankassa nousee heti kunnon äläkkä, kun jotain heikennyksiä yritetään. Keltaliivit lähtee liikkeelle. Jonkun pitäisi uskaltaa haastaa oikeuteen näitä kyseisiä toimijoita jotka piirtelee toisten maille mitä sattuu. Ja muutenkin pitäisi olla rohkeampi toimissa. Jopa hakea mallia yhdestä järjestöstä joka ajaa agendaansa rikkomalla lakia. Miksei MO:t saisi puolustaa agendaansa?

  nuori isäntä

  Täällä tuli metso vastaan hakkuuaukealla. Ympäriltä löytyy kaikenkokoista kuusimetsää taimikosta järeään. Mäntymetsiä ei lähellä ole. Oli ensimmänen kerta tuolla palstalla. Muilla palstoilla havainnot ovat lisääntyneet aiemmin ja sitä ennen oli pitkä pätkä, kun vastaan ei tullut yhtäkään.

  nuori isäntä

  Kuka estää ko. yhteismetsää tilaamasta töihin paria koneketju ja ajamaan lahopuut tien varteen? Metsälakia ei käsittääkseni rikota? Samalla voi poimia muutaman kasvavan puun sieltä täältä. Suojeluarvo poistuu ja taas kelpaa ostajille. Pieni kustannus suhteessa saavutettuihin hyötyihin on koneurakoitsijoiden kustannukset.

  nuori isäntä

  Aivan niin. Merkittävä osa jää syömisen ulkopuolelle. Juuristoon ja olkiin ja sänkeen. Eihän energiassa päästöksi lasketa käsittäkseni sen louhimista. Vasta sen polttaminen lasketaan. Eihän se ruuan tuottaminen(=nurmen tai viljan kasvattaminen) päästöjä aiheuta. Se sitoo.

   

  nuori isäntä

  Nurmi ja viljasatoa ja niiden nielua ei huomioda lainkaan laskelmissa…

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/paakirjoitus/artikkeli-1.1520602

   

  Kun näin tehtäisiin niin luvut olisivat aikalailla erinäköiset.

  nuori isäntä

  Oivaa tekstiä ilmastonmuutoksesta…

  Laitetaanpa vielä ote tekstistä: ”Ihminen kaipaa syyllistä oikeamielisyyttään korostamaan, joten jotain oli löydettävä tyhjyyttä täyttämään. Onneksi sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo rynnisti kertomaan, että ilmastokatastrofi on maalaisten syytä.”

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000008190091.html

  nuori isäntä
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 352)