Käyttäjän nuori isäntä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 409)
  • nuori isäntä

    Vihreiden linjauksia hallitusneuvotteluihin ja Antin kysymyksiin. https://www.vihrealanka.fi/juttu/hallitustunnustelija-rinne-käynnisti-hallitusruletin-–%C2%A0vihreiden-linja-löytyy-tuoreista

    Pari nostoa linkin tekstistä:

    1. ”Luonnon monimuotoisuuden suojelussa mahdollinen hankauspiste ovat hakkuumäärät. Vihreät haluaa rajoittaa hakkuut noin 65 miljoonaan kuutioon, siis muutaman vuoden takaiselle tasolle. Demarit taas oli vaalien alla järjestöjen kyselyssävalmis jopa kasvattamaan hakkuita.”

    2. ”Vihreäthän on suhtautunut positiivisesti ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden suomiin kasvunmahdollisuuksiin. Toisaalta eduskuntavaaliohjelmassa kaiken toiminnan reunaehdoksi otetaan ilmastonmuutoksen hillintä. Miten tämä suhtautuu kasvavaan talouteen?”

    Itse tulkitsen tuon 2 noston niin, että Vihreät eivät halua talouskasvua, koska ilmastonmuutos.

     

     

     

     

     

    nuori isäntä

    Kyllä vihreissä alkoi myös nyt taustalla aikamoinen kuhina ja supina. Miettivät keinoja hankkeen estämiseksi. Ajoitus ilmoitukselle on taatusti mietitty. Vaikka tehtaan perustaminen ei ole suoraan hallituksen asia niin täytyy muistaa vihreillä on virkamieskoneistonsa joka niitä lupia myöntää. Lisäksi vihreät ovat pian hallituspuolue.

     

    Hanke olisi hieno, saadaan metsä kasvamaan, kun hoitohakkuille löytyy ostaja. Satakuntaan ilo uutinen, jos saadaan mäntytukille käyttäjä…

    nuori isäntä

    No niin nyt on sitten Antin tunnustelu kysymykset julkaistu.

    1 kysymys tulee vahvasti ohjaamaan metsien käyttöä. Sillä yhtenevät vastaukset tulevat ainakin demareilta, vihreiltä ja vassareilta. Mahdollisesti myös kokoomukselta tulee näiden muiden suuntaisia vastauksia. Näillä vastauksilla sitten hallitukseen.

    Olisi hienoa nähdä mitä MTK ja metsäteollisuus tähän yhdessä vastaisi. Tämän kysymyksen edessä metsänomistajat ja metsäteollisuus on samalla puolella…

     

    Kylmää kyytiä metsäomistajille tulossa.

     

    nuori isäntä

    Harrastelija, saattaapi olla juuri näin. Valitettavasti.

    nuori isäntä

    Vihreiden neuvonantaja wwf vaatii luontoa mukaan hallitusneuvotteluihin. Ensiapuna luonnonsuojeluun 100 miljoonaa, 100 000 hehtaaria suota suojelukseen ja 100 turhaa patoa purettava virtavesistä. Luontoa on suojeltava, en kiistä, mutta aika kovat ensiapuvaatimukset minun mielestäni. Entä teidän? Mistä rahat?

    nuori isäntä

    Sepon argumentti on hyvä. Olen, kuten varmasti monet muutkin teistä, seurannut aktiivisesti julkista hakkuukeskustelua, olen jopa lueskellut vihreiden viestimiä mutta tuo argumentti ei ole tullut eteeni keskusteluissa/kirjoituksissa. Tosiaan jo itse keskustelu hakkuiden rajoittamisesta vaarantaa tulevan kasvun, kun kukaan ei uskalla panostaa kasvuun.

     

    Viimeaikoina julkisessa keskustelussa metsänkäytön puolestapuhujat ovat ottaneet selkäänsä pahasti ja vihreiden kaltaiset näkemykset alkavat olla pian valtavirtaa. Onkohan meidän edunvalvonta oikeasti ajantasalla?

    ’Vastapuoli” vierittää julkisuuteen, jos minkälaista ”tutkijaa” hakkuukiellon puolesta puhumaan. Myös mediassa aiheesta puhutaan paljon ja näkulma on monesti metsän käyttöä rajoittava… Valtaosaan väestöstä tälläinen propaganda uppoaa täydestä.

    nuori isäntä

    Vaikka Virkamiehen tarkoituksena on kärjistää, on tuossa paljon perää. Olen mukana edunvalvonta tehtävissä (muu kuin metsäala). Aikoinaan Ville Niinistön johdolla vihreät myönsivät sen, että heidän yksi tärkein tavoitteensa on saada heille suotuisat virkamiehet avainasemiin eri ministeriöihin. Tämä kuulemma siitä syystä, että näin pienempi puolue saa todellisen vallan itselleen. Valmistelu ja taustatyöhän tehdään virkamies vetoisesti. Olen viimeisten vuosien aikana todennnut, että vihreät ovat onnistuneet tuossa valtauksessaan pelottavan hyvin. Uskokaa tai älkää, mutta näin on.

    Virkamiehen avaus on metsäomistajan painajainen, mutta näin ajattelevia virkamiehiä löytyy ja pääkaupunkiseudulta tukea tällaiseen ajatukseen on helposti saatavissa. Uhka ei ole niin kaukana kuin täällä jotkut haluavat uskoa sen olevan.

    nuori isäntä

    Kyllähän tuo valitettavasti toteutukseen ehtii nyky hallituksen aikana. Tällä hetkellä on menossa nykyhallituksen alulle laittama soiden suojelun täydennysohjelma, jossa kartoitetaan uusia soita suojeluun.
    Kartoituksessa ei ole mukana pelkästään ”koskemattomat” suot vaan mukaan on otettu myös ojitettuja puun tuotantonsa aloittaneita soita.
    Valitettavasti Ympäristöministeriö on tällä täydennysohjelman verukkeella ottamassa suojelukseen myös talousmetsiä!

    Ely-keskuksen ikävä kirje kolahti kesällä postilaatikkoon. Kirjeessä kerrottiin tehtävän kartoitusta suon suojelusta maa-alueellamme. Mielenkiintoista, että maaltamme suon reunaan on linnuntietä noin puoli kilometriä ja suon ja maamme välilssä on naapurin talousmetsä.

    Metsämme kuten myöskään naapurin metsä ei ole edes vanhaa suota vaan normaalia metsäpohjaa.

    Tästä täydennysohjelmasta lukisin mielelläni enemmänkin metsälehdestä…

    nuori isäntä

    Aika hurjia ehdotuksia siellä on puntarissa, todennäköisesti ne ei sellaisenaan toteudu, toivottavasti. Tosiaan yksi uhka on tuo urien muuttuminen reiteiksi. Reitti onkin siten ainaisesti rasitteena palstalla eikä muuta voi. Pahimmissa vaihtoehdoissa reitin muodostamisessa ei maanomistajalla ole asiaan mitään sanottavaa. Joissain ehdotuksissa on myös ehdotettu työajon kuuluvan maastoliikennelain piiriin. Lisäksi osa reiteistä olisi otettavissa ympärivuotuiseen käyttöön. Tällöin reitin yli ei voisi ajaa edes kesällä. Metsänomistajjalle kaatuisi vastuu reitin kunnostamisesta jos reitti vaurioituisi esim. puunajosta. Puhumattakaan korvauksista, jos joku teloisi itsensä ajokoneen urissa reitillä ajaessaan.

    Jos on nopea, vielä ehtii vaikuttamaan.

    nuori isäntä

    Pari päivää keskustelusta sivussa ja kun palaa huomaa, että täällä on aika hyviä kommentteja. Tapana ei ole yleensä kovin kärkkäästi arvostella kenenkään mielipiteitä, mutta Aalto taitaa asiassa olla aika ulapalla. Suosittelen kaikkia etsimään käteensä Talouselämä lehden numero 30. Se on ilmestynyt 30.8.2013. Sieltä löytyy erinomainen kirjoitus: Irti energia-ansasta. Aihe ei suoraan käsittele puun polltoa, mutta energiapolitiikkaa ja uusiutuvia energialähteitä kuitenkin.
    Tässä tekstistä pari lainausta: ” Nykyisten tavoitteiden ja ohjauskeinojen sekamelska tarkoittaa, että valtiot joutuvat tukemaan myös fossiilista tuotantoa, koska se ei uusiutuvan energian tukien vuoksi enää kannata” ”Koska mikään energiajärjestelmä ei toimi talvipakkasilla pelkän tuulen ja auringonvarassa, on euroopan valtioiden pakko alkaa tukea huoltovarmuuden vuoksi myös fossiilista tuotantoa”
    Ja näin meillä onkin onkin sitten kaikki energiantuotantomuodot erilaisten tukien piirissä tulevaisuudessa.
    Harmi sillä meillä olisi puuta yli teollisuuden tarpeen, turvetta, vettä ja ydinvoimaa joilla pystyttäisiin kannattavasti tekemään energiaa, jos sitä ei vain rankaistaisi kovilla veroilla eikä raskaalla byrokratialla.
    Tuettu tuotanto ei yleensä ole energian hintaa laskenut. Kallistuva energia, lisääntyvä byrokratia, rikkidirektiivi jne.= Heikkenevä kilpailukyky, oli se lopputuote sitten kuinka jalostettu tahansa. Mitä enemmän tuotetta jalostetaan sitä enemmän se sisältää energiaa, työtunteja ja rahteja. Mitä Suomella on sellaista mitä ei voitaisi siirtää / tehdä Esim. Venäjällä tai muissa euroopan pohjoisimmissa maissa? Tuotanto ja tehtaat siirtyvät sinne missä tuotteet on kokonaistaloudellisesti edullisinta tehdä.

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 409)