Käyttäjän nuori isäntä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 409)
  • nuori isäntä

    Eikö iso tuottamaton ala (neljännes alasta ajouria) ja tulevaisuuden heikentynyt tukki% ole juurikin metsänomistajalle syntyviä kustannuksia? Lisäksi isojen urien viereen tulee helposti myös tuulikaatoja tai pystyyn kuivuneita. Heikosti kannattava tai kannattamaton hakkuu koneurakoitsijan kustannuksia/tappioita?

    nuori isäntä

    Ja, kun lähdetään asiaa korjaamaan määrää nostamalla, ollaan tilanteessa, että leimikot hakataan alarajoille tai läpi ja taas ollaan metsänomistajan kannalta huonossa tilanteessa.

    M&m Olet oikeassa, tärkein kysymys on juurikin tuo. Puunostajilta pitäisi valua hieman enemmän rahaa mo/urakoitsija akselille.

    Hyvä hakkuujälki (hakuu joka on kuin pommin jäljiltä lisää hakkuiden vastustamista) on myös yksi keino vähentää ympäristökeskustelua ja se on koko alan yhteinen intressi.

    nuori isäntä

    Isolla koneella ensiharvennukselle -> kustannukset maksaa metsänomistaja.

    Pienemmällä koneella kustannukset maksaa koneyrittäjä. Tosi en ole ihan varma tästä yhtälöstä, jos eh kohteita alueella on paljon.

    Koska ympäristökeskustelu velloo, tulisi hakkuu jälkeen kiinnittää enemmän huomiota.

     

    nuori isäntä

    Suorittava oikoo. Ihan varmasti tutkimusaloihin osuu myös isoalaisia ja taimikosta asti hyvin hoidettuja leimikoita. Jos neljännespinta-alasta on ajouria isolla koneella, ei siihen taimikonhoidolla vaikuteta. On häpeällistä, että hyvä hakkuu jälki toteutuu vain 20% hakkuista. 80%:ssa on enemmän tai vähemmän korjattavaa. Väitätkö todella suorittava, että 80% leimikoista on ollut huonosti hoidettuja?

    Nyt tilanne on se, että isojen koneiden ja osaamattomien kuskien taloudelliset ja laadulliset tappiot maksaa metsänomista, ei niiden aiheuttaja.

    nuori isäntä

    Näin. Nythän leikin maksaa metsänomistaja isona tuottamattomana pinta-alana ja heikentyneenä tukkisaantona.

    nuori isäntä

    ”Myös Touko Aallon mukaan vihreiden pitäisi ilmastoasioissa tunnustaa, että Suomen päästöillä ei ole maailman mittakaavassa kovin paljon merkitystä, mutta Suomessa kehitetyillä ratkaisuilla voisi olla iso merkitys maailman ilmasto-ongelmien. Emme voi vain juosta kädet ylhäällä ympyrää ja huutaa ilmastolakko, vaan meidän pitää keskittyä järkeviin asioihin, jotka vievät eteenpäin, Aalto sanoo.”

    ”Niinistön mukaan vihreiden kannattaisi liittoutua keskustan kanssa ratkaisemaan teollisuuden ja maa- ja metsätalouden ilmastohaasteita, sen sijaan, että niistä riidellään hallituksen kokouksissa.”

    http://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2f1a84dd-5a04-49d1-8756-97541e5e6786

    Hätä muuttaa ääntä kellossa. Eri asia on muuttuuko mikään.

    nuori isäntä

    Ainakin yksi Zumi laji on kadonnut. Ei ole nähty lähelläkään minkäänlaista työmaata enää vuosiin. No, asiaan. On muuten isot metsäkanalinnut yleistyneet täällä päin. Niitä näkee paljon useammin.

    nuori isäntä

    Eli  talousmetsien uhanalaislajit ovat noin 1,3% koko lajistosta.

    nuori isäntä

    Nykyinen julkinen keskustelu ja politikointi sekä tekeminen ajaa tekemään metsistä ”puhtaampia ja puhtaampia”. Jos on luonnonkaltaisuutta niin tulee kartoittajat leimaamaan HCV alueeksi ja vaativat ilmaissuojelua. Jos on vanha metsä tulee paaneli vaatimaan suojelua. Seuraus: vanhat metsät hakataan nyt. Lahopuut käydään keräämässä pois, kaikki ylimääräinen monimuotoisuutta lisäävä raivataan pois.

    Näin siis  toimitaan tällä hetkellä. Ja vauhti kiihtyy. Metsänomistajat suojelevat omaisuuttaan.

    Voisi miettiä, jos vaatimusten ja kartoitusten sijaan oltaisiin kannustettu metsänomistajia toimimaan toisin ja nostettu esiin hyviä kohteita esimerkkinä ja kehuttu ko. metsänomistajaa hyvästä työstä saati kuten nyt, vaadittu metsää suojeluun.

    Kummalla tavalla luulette olevan parempi vaikutus monimuotoisuuteen?

    nuori isäntä

    Markkinat kyllä kertovat oikean hintatason. Tarjouskauppa käyntiin oikeudella hylätä kaikki tarjoukset. Sillä se oikea hinta selviää. Toki voi olla kallis ja hidastapa. Ei ainakaan rarkoituksen mukainen. Nykytilanteessa en pidä 60 000 euroa kovin kalliina. Vähän jopa edullisena. Toki hintaan vaikuttaa moni asia kuten sijainti, metsäpohjat, tiestö ja puusto. Liekö rakennuksella jokin arvo. Tosin rakennukset saattavat laskea kauppahintaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 409)