Käyttäjän Olli Salli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)
 • Olli Salli

  Hyvä kirjoitus Gla:lta ja hienoa myös R.Ranta että tutustutat uutta sukupolvea metsänhoitoon.

  Olli Salli

  Jetsulleen maaliin osuva kirjoitus Timpalta, ja sellaisella tarkkuustasolla vielä kirjoitettu, että hesarin ei-metsiin-perehtyneen keskivertolukijankin luulisi pysyvän selostuksessa mukana ja oppivan puunkasvatuksen peruskuviot.

  Olli Salli

  Joo minäkin juuri sovin Koskisen kanssa saha- ja sorvitavarasta kaupat hyvään hintaan.

  Koskinen muuten näyttää koittavan panostaa siihenkin että metsät nähtäisiin ratkaisuna eikä ongelmana ilmastolle https://avoimettyopaikat.monster.fi/markkinointivelho-ph%C3%A4m-fi-koskisen-oy/224800725

  Toivottavasti löytävät tuonne fiksun tyypin mielikuvia korjaamaan!

  Olli Salli

  Tää on vielä joskus ollut laidunta… 13″ laipallakin onnistuin poimimaan lumen sisästö rankaa katkaistessa yhden vanhan veräjänlangan kytkinkoteloon…  Mutta kyllä se siitä.

  Hieno sahata kuitenkin!

  Olli Salli

  On muuten kierrosherkkä saha. Eikä oo liian painava. Ja tuntuu 543xpg aikamoiselta nuhapumpulta pätkinnässä tähän nähden.

  Vähän pitempi laippa ja ketju tarvii kyllä vielä hakea viikolla, ni sujuu ens viikonlopulla kaatosahaukset isompiikin tyviin hiukka suoraviivaisemmin

  Olli Salli

  Tämä ketju pysyy listan kärkipäässä, joskaan ei näköjään itse sahaa koskevien juttujen takia.

  Minä sen sijaan satuin ostamaan juuri keskiviikkona 550XP G Mark II:n. Huomenna alkaa jokusen pitkän viikonlopun kestävä savotta kotipaikkani vanhojen laidunten ylispuukoivujen (100-120m3, tyvet tukiksi loput energiaksi) poiston kanssa. Toivottavasti saha kestää ja puut saadaan korjattua.

  No onhan siinä 2v takuu, mutta toki harmittaisi jos saha jumahtaisi kesken koivun kaadon.

  Toinenkin sahuri on tulossa kaveriksi niin siksi hankin itselle uuden sahan, hän tulee sahaamaan 543XPGllä jolla olen tähän asti polttopuusavotoita ja sen sellaisia tehnyt. On sekin jo 7v tms palvellut, vaikka ei kummoisen sahan maineessa taida ollakaan.

  Olli Salli

  Kyllä onneksi muutkin koittavat pitää myös metsien hyviä puolia näkyvillä ilmastoasioissa

  Olli Salli

  Tapauksessani saattoi sensuuri johtua siitä, että mukana oli linkki Luken julkaisuun. Vaikka pyytävätkin tuomaan lähteet faktoille.

  Linkeistä sanotaan ohjeissa, että ”saatetaan jättää julkaisematta”. Keskustelupalstalinkit ovat kokonaan kiellettyjä, varmaankin koska palstathan sisältävät aina enemmän tai vähemmän kuplautunutta ”öyhötystä” (kuten meidänkin :D)

  Ehkä HS sensuroijat pitävät Luonnonvarakeskusta mv-foorumin tms tasoisena tietolähteenä.

  Olli Salli

  Joo ei julkaissut sen paremmin Ylekään tuota pitempää “oikaisuani”. Harmi juttu, HSssä se olisi ollut ekojen kommenttien joukossa, mitkä saavat paljon näkyvyyttä.

  Molemmat kyllä julkaisivat lyhyen parin lauseen version, jossa vain kerroin että hakkuut laskivat jo, katsokaa Luken sivuilta.

  Sitten itse toimiin asiassa: Viikonloppuna luvassa yliskoivujen poistoa vuosia pusikoituneilta entisiltä metsälaidunmailta, mihin on tarkoitus täydentää keväällä tiheät taimikot tulevaisuuden hiilinieluiksi.

  Olli Salli

  Ei vissiin julkaissut HS kommenttiani missä kerroin että hakkuut laskivatkin kyllä jälleen viime vuonna 🙂 Nimittäin kaksi myöhemmin laittamaani lyhyttä vastausta muiden kommentteihin on jo näkyvissä, ja tuota hakkuumäärätietoa ei näy.

  Tällainen se olisi ollut:

  Viime vuonna hakkuumäärät tippuivat edelleen reilusti vuodesta 2019, johon ne puolestaan olivat pudonneet vuodesta 2018, joka oli runsaiden hakkuiden vuosi. 2020 oltiin hakkuumäärissä 17% alempana kuin 2018.

  Se on myös sanottava, että näillä näkymin kuluvan vuoden hakkuista tulee suuria. Se johtuu siitä yksinkertaisesta asiasta, että on kunnon talvi, ja puunkorjuu onnistuu hyvin myös pehmeillä mailla.

  Hakkuumäärät tulevat sekä ylittämään että alittamaan keskiarvon myös tulevaisuudessa, ei se muuten olisi keskiarvo.

  Kiinnittäisin kuitenkin huomion myös siihen, että hakattua puuta on siirrytty juuri hiljattain käyttämään voimakkaasti puurakentamisessa, missä puun hiili on sitoutuneena yhä 50-100 vuotta lisää. 2020 loppu oli ehkä hiljaista hakkuissa, mutta puurakentamisen aloitusten ennätysaikaa.

  Mielestäni ihan tasapuolinen kommentti, toki hieman tuli naljailtua tuolle kauhistelulle, että on ollut keskiarvon ylittäviäkin hakkuumääriä.

  Miksiköhän tällainen sensuuriin sitten jääkään?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 62)