Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
On pakko, jos ottaa ne ilmaiset suojelukohteet MG:ltä mikä on ihan ymmärrettävää, ei ole ilmaista lounasta.
Edelleen siis 5% metsämaasta pitää suojella täysin ja 5% pitää olla ”erityiskohteita”, jollaiseksi kelpaa esim koivukuvio.
MG antaa tämän täysin suojellun 5% ilmaiseksi omista metsistään jos FSC-sertifioit metsää 20-50ha mutta silloin pitää puut myydä MG:lle.
Suomen metsien hiilinielun kasvusta ei vaan juuri uutisoida valtamediassa. Mutta kun se jonain vuonna laskee edellisestä vuodesta ollen edelleen positiivinen niin siitä revitään isot otsikot ja ministerit lupaavat ryhtyä toimiin.
Metsäsijoituksissa itseäni eniten epäilyttää EU ja FSC. Molemmat pyrkivät rajoittamaan hakkuita ja avohakkuukielto ynnä muut tiukentuvat rajoitukset voivat pikkuhilkaa hiipiä keskuuteemme. Toisaalta on mahdollista, että jotain kompensaatiota hiilensidonnasta metsään tullaan maksamaan (vaikka sitä pitäisi maksaa puurakentamisesta) mutta voi myös olla, että tulee vain rajoituksia. Pahimmillaan rajoitukset johtavat metsäteollisuuden siirtymiseen muihin maihin, joissa FSC-kriteeritkin ovat paljon väljemmät kuin täällä. Sen jälkeen meillä on metsää, jonka puita kukaan ei osta ja josta ei tarvitse maksaa hiilikompensaatiota kun sillä ei muutenkaan ole mitään arvoa.
Kevään korona-dropissa ostin pää märkänä osakkeita ja nyt olen myynyt niistä suurimman osan pois. Tein juuri päinvastoin kuin ”sijoitusneuvoja”, joka soitteli kurssien romahdettua ja sanoi, että nyt ei missään tapauksessa kannata sijoittaa osakkeisiin kun markkinoilla on suurta epävarmuutta. Hän soitti vielä uudestaan kun kurssit olivat palautuneet entiselleen ja ylikin ja sanoi, että nyt kannattaa sijoittaa osakkeisiin kun epävarmuus on poistunut markkinoilta.
Kysymys kai kuuluu kuinka suuri osa harvennuksista tehdään tuollaisilla pikkukoneilla Ruotsissa?
Metsänhoidollisen avohakkuun jälkeen aukolle kasvatetaan uusi metsä. Toisin on golf-kenttien, rakennusmaiden, peltojen yms. osalta. Eikös pikemminkin pitäisi kieltää tuollaiset avohakkuut, joissa paikalle ei kasvateta uutta metsää?
Aika perustasolla mennään, suunnattu henkilöille joilla ei ole mitään tietoa metsäsijoittamisesta.
Vilkaisin itsekin pari kuviota. 27v istutusmännikkö on siellä 44v ja 22v koivikko on 34v. Systeemi ilmeisesti olettaa kasvun olevan melko hidasta.
@tamperelainen olet oikeassa. Vain käytettyä metsävähennystä lisätään tilan myyntihintaan luovutusvoittoa laskettaessa.