Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Kerran oikaistessani tuli vastaan kyltti, jossa oli tilinumero, johon pitäisi maksaa tien käytöstä. En maksanut kun tie oli niin huonossa kunnossa. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt maksaa niin ehkä saisivat sen tien kuntoon joskus.
Yhden tilani reunaa menee leveä hyväkuntoinen yksityistie, joka oikaisee varmaan 20km. Jossain vaiheessa tiekunta oli kartoittanut tien käyttöä ja todennut, että yli 90% on muiden kuin osakkaiden ajoa. Ratkaisuna tien toiseen päähän laitettiin puomi ja toiseen päähän ”tie päättyy”-liikennemerkki. En ole kysynyt enkä saanut avainta puomiin mutta en sitä tarvitse, koska saavun aina toisesta suunnasta eikä puomin suuntaan ole tarvetta ajaa. Puukauppojakaan ei ole tällä taimikkovaltaisella tilalla vielä ollut.
Puolustusmenot ovat kasvaneet 3,5mrd ja kaikki menot 34mrd vuodesta 2019. Eli kymmenesosan selittää puolustusmenot.
Mites teillä ihmisillä, onko menot kasvaneet yli 60% vuodesta 2019 vai onko se vaan tuo valtio, joka on mieltynyt ylettömään törsäämiseen?
Socialist: Someone who wants everything you have; except your job.
Juha Sipilä onnistui leikkauksissa edes hieman. Nykyhallitus on vain kasvattanut menoja vaikka mediasta saa toisenlaisen kuvan. Faktat näkyvät valtion budjetista.
”isompia leikkauksia kannattaa tehdä lähinnä tilanteessa, jossa talous jo selvästi kasvaa”
Näin varmasti on mutta aika harva hallitus pystyy leikkaamaan kun rahaa on. Ja tietysti nousukaudella pitäisi maksaa velkoja pois mutta näin ei vaan tapahdu, otetaan ehkä vähän vähemmän velkaa.
Demokratiassa valtion velan vähentäminen on lähes mahdotonta. Pieni valopilkku toki oli kun Kokoomus voitti vaalit vaikka kampanjan kärkiteema oli velkaantumisen pysäyttäminen. Nyt kun sitä on edes pikkuisen yritetty toteuttaa niin äänestäjät huutavat jo demareita apuun. Luuliko kansa, että se raha putoaa taivaasta?
Onko Jauhiaisen kirjaa näkynyt?
Se on niin. Asiakirjojen laadinnasta en ole ikinä maksanut ja kaupanvahvistajaakin välttelen parhaani mukaan.
Kun käy tutustumassa tilaan ennen tarjouksen tekoa niin siitä tulee matkakuluja, jotka menevät myös metsävähennyspohjaan.
Viime kevään kaupassa kuidut meni selvästi yli ja pieni määrä tukkia meni alle.
Täytyy muistaa, että hintatilasto on syystä tai toisesta 4 viikon keskiarvo. Eli jos nyt ei saa keskiarvohintoja niin se voi kertoa siitä, että hinnat ovat laskussa.
Huonosta leimikosta (pitkä lähikuljetusmatka, pieni kertymä, tavikorjuu ym.) voi tietysti odottaa saavansa alle keskiarvohinnan ja hyvästä sen yli.
Olen vähentänyt hotelliyöpymiskulut ja läpi ovat menneet myös silloin kun kuluista tuli selvityspyyntö. Nehän ovat todellisia metsätalouden kuluja kun matkan tarkoitus liittyy puhtaasti metsätalouteen.
Päivärahaa en ole itselleni maksanut mutta olisi kiinnostavaa kuulla onko se sallittua kun maksajana ei ole yritys.
Varhaisperkausta, T2-taimikon raivausta, ehkä ennakkoraivausta, pellon metsitystä, lannoitusta (typpi, boori ja ehkä tuhka), trico-käsittelyä, visakoivujen leikkaamista, puukauppaa ja ehkä korjuuta.
Käytäntö on kyllä viime vuosina mennyt siihen suuntaan, että ostajan maastokäynti ennen tarjouksen tekoa on poikkeuksellista. Tämä johtuu tietysti siitäkin, että omat leimikkoni ovat olleet puumäärällisesti aika pieniä. Isoja leimikoita varmasti käydään katsomassa.