Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Miksi muuten tuon suuntainen toiminta yleistyisi? Enemmän rahaa saa useimmiten myymällä tilan.
@Puun takaa: En ole. Ajattelin, että se vatukko ainakin osin tuhoutuu maanmuokkauskoneen alle.
Eikös se vatukko mene aika sileäksi maanmuokkauksessa? Loput pitää sitten tarvittaessa raivata.
Mä voisin ostaa jos on lähellä muita palstojani. Hinta riippuu aika monesta tekijästä kuten tiedät.
1. Kyllä oksista uusi latva kasvaa, tulee vain mutka tai haara. Kun se on noin korkealla niin se ei merkittävästi vähennä tukkipuun määrää. Toki harvennuksessa kannattaa silti poistaa mieluummin vaurioituneita kuin ehjiä puita.
2. Mitä vanhempi kuusi sen varmemmin kaarna on paksu ja harmaa vaikka puu kasvaisikin melko hyvin vielä. Harvennus sitten nopeuttaa kasvua.
3. Jos juuriin on päässyt juurikääpä niin se pikkuhiljaa siitä leviää ympärillä oleviin puihin juuristoyhteyksien kautta. Tässäkin tapauksessa vaurioituneet puut kannattaa ensisijaisesti poistaa harvennuksessa. Juurikääpä tosin leviää siitä huolimatta maahan jäävistä juurista.
Kartelli ei koskenut tukkipuuta? Sahat oli toki kartellin ulkopuolella mutta jos kolme isoa painoi hinnat alas niin eipä tarvinnut sahojenkaan sen korkeampaa hintaa maksaa.
Nyt kun hovioikeus on todennut, että kanne ei ollut vanhentunut niin äkkiseltään on vaikea keksiä syytä miksi yhtiöt eivät joutuisi maksamaan korvauksia. Se mistä käydään oikeutta on korvausten määrä.
Oikeuskäytäntöä tarkemmin tuntematta sanoisin, että MO:t eivät joudu maksamaan yhtiöiden oikeudenkäyntikuluja.
Olis kyllä kiinnostavaa nähdä se lakifirman lasku, jonka loppusumma oikeudenkäynnistä on miljoonia.
Jos pannaan nuoremman juristin tuntihinnaksi 300 euroa niin sen pitää tehdä 10 000 tuntia duunia, että päästään 3 miljoonaan. Oikeus voi velvoittaa hävinneen maksamaan vastapuolen _kohtuulliset_ oikeudenkäyntikulut, ei mitä summaa tahansa.
En tiedä mitä aiemmin liittyneet ovat maksaneet mutta nythän se on 395€ + ALV. Lakimiehet tunnetusti laskuttavat paljon mutta tästäkin kertyy projektille satoja tuhansia euroja. Tuskin ne sentään miljoonia laskuttavat tai eihän sitä tiedä…
Kaikki kolme jauhavat hyvää voittoa tällä hetkellä. Esim. SE teki kolmannella kvartaalilla 210 miljoonaa euroa voittoa. Vaihtoehtona c) voidaan jättää osingot jakamatta yhdeltä vuodelta. Tosin näyttäisi siltä, että voittoa jää reilusti käteen korvauksista huolimatta.