Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 2,424)
  • Perko

    Sääasiassa voit ottaa yhteyttä  Ilmatieteenlaitokseen, sitten jos on enemmin kiinnostusta  termiikeistä niin Lentosääoppi on hyvä opiskella. Suosittelen!

    Perko

    Mauri-myrsky teki ensimmisen jatkuvankasvatuksen kohteen jossa on nyt selluksi sopivaa mäntytaimikkoa!!

    Perko

    Mielenkiintoista, on jo harkittu myrkytyksiä, tuomittu taloudellisempi valikointi puunmyyntiin.

    Juu sitten, Timmppa Sinua arvostan suuresti kokemuksen, myös ikäsi puolesta ja kaikki kunnioitus vahemmillesi. Minä en vertaisi heitä työn sankareihin vaikka olivat ahkeria ja tunnolisia lainkuuliasia kansalaisia. On todella hyvä kun on ollut myytävää ja olet jaksanut kamppailla kovissa olosuhteissa.

    Totta puhut, pakollisten aukkojen hoitoon ( avojuuret) ei juuri muita vaihtoehtoja ollut. Kohtalomme oli, 1950-luvulta lähtien pakotettiin ilman tutkimuksellisia perusteita metsänomistajat käyttämään avohakkuuta. Heille ei annettu muuta vaihtoehtoa. Jatkuva kasvatus estettiin lain mielivaltaisella tulkinnalla. Karjalaista lainaten ”me oomme sankareita kaikki”

    Työnsankari nimitys tuli Suomeen SNT:sta . ”(Stahanovilaisuus oli Neuvostoliitossa Stalinin kaudella 1930-luvulla luotu työjärjestelmä, joka sai nimensä Ukrainan SNT:n Luhanskin alueen Kadijivkassa työskennelleen kaivosmiehen Aleksei Stahanovin mukaan. Järjestelmän avulla pyrittiin nostamaan työtehoa maassa.

    Sään rajuus on haitta kohteissa joista aluskasvillisuus on tuhottu. Nähtiin, että alaharvennetttuihin kohteissin iskeneet virtaukset pyyhkivät kilomerien leveydeltä maahan taimikkoa. Virtaukselle sopivia paikkoja ovat puistomaiset kaupunkimetsät, hautausmaat ja isännän säästämät vahvat tukkimetsät. Muutama vuosi sitten Rautjärven kohdalla 6- tieltä oli selvä havaintokohde.

    Kuuman sään jaksona kehittyvä ukkosrintama muodostaa alaharveenetussa kosteasta puustosta supertermiikin siihen syöksyvirtaukset puhaltaa tilalle kylmmää ja tekee laajalti selvää. Ero on moninkertainen eri-ikäisen hyväksi. Korjaukseksi sopii pohtia millä sen estää.
    Meissä ahneuden allakin elää luononsuojelija. Rachel Carson varoitti ihmiskuntaa  ”Hiljaisesta keväästä”  Kävelin eilen ”oikeaoppisessa kuusikossa” ei näkynyt ei kuulunut lintuja. Muistui mieleeni Mekong- suisto ja ylemmätkin Laosin jokivarret emppiirisellä tutkimusella jok’ikisen linnun hävinneen.  Apulaiseni vahvisti tuloksen. Vietnamin myrkkylevityksistähän oli jo yli 50 vuotta. Meillä on kuitenkin karhunsammalta. Se ei kuulu metsän luokituksiin voin olla väärässäkin. Puukin mukaan se on ongelma ja jos on niin miksi se on levinnyt metsiin haitaksi?

    P.S .  Arvometsän  ja  Timo Pukkalan  yhteystiedot varmaan löydätte ja  sieltä luulen  löytyvän  muuhunkin ongelmaanne ratkaisun. Kannattaa kysellä ! Minulla ei ole valitettavasti  kysymäänne ratkaisua.

    Perko

    Onko istutustaimet syntyneet ehkä  mistä  jos eivät siemenistä?

    Perko

    Ensimmäisen virheen jälkeen pitää paikata seuraavalla Kemeran rahalla. Kertaus;  Virheet ovat niitä joihin tarvitsee Kemeran apua.

    Timppa 70 vuotta kun menneestä  selvittelet niin saattaa joku ilmetä.   Minulla on useampi palsta jossa lakivoimaiset viisaat mellasti ja tuhosivat valmista nuorta metsää. Minulle siitä tuli kohtalaiset tappiot ja vaivat palkaksi.  Leppoisaa lauantaita.

     

    Perko

    ”Metsänhoitopalveluita tarjoavat hyötyvät siitä, että metsässä tehdään paljon toimenpiteitä. Mitä enemmän on tekemistä, sitä enemmän metsänhoitoyhdistykset saavat tuloa. Kyse on työpaikoista.

    Valvonta- ja neuvontaelin Metsäkeskus saa ison osan tuloistaan juuri metsähoidollista touhukkuutta edistävien Kemera-tukien hallinnoinnista. Mylly pyörii, sillä yksityiset hakevat tukirahaa niin taimikonhoitoon kuin pienpuun keruuseenkin.

    – Maksetaan valtion tukia viljelymetsätaloudelle.” T. Pukkala Kaleva lehdessä

    Samaa puuhastelua on hirvenhoito, ei tarkoistustakaan saada hallintaan!

    Perko

    ”Sorvi”on pysähtynyt, kuullaan.

    Perko

    N: 6824  Euroopan suurimmat järvet  ovat tässä kahtapuolta silläkin on vaikutusta.

    Perko

    Sekoilen termeissä,  on vaikeuksia keretä perässä. Olen kutsunut omaani  ”Jatkuvamyynti ”.  Omat havainnot ovat rinnatusten ja niistä aukkojen taimikoista elikot ovat syöneet 80 -95 % männyntaimista se on mitattu.  Aloitetussa eri-ikä jutussa ei hirvet edes käy. Ovat varmaan oppineet menemään aukkoihin. Siirtymässä vapaan tyylin kasvatukseen on samaa kuin neukkulan romahduksessa. Oltu pakotettuna 70 vuotta  systeemissä  ja käydään vaihtamaan niin tahtoo ajatus palata siihen entiseen monasti.

    3 – 4 mm säteiskasvu on säilynyt arvokasvun puissa niin ei tämä ihan tappiolla toimi. Taimia  on ilmaantunut  viisinkertainen määrä tarpeesta mutta puuttuu ne alusraivauksissa hävitetyt välikerrokset!

    Perko

    A.J.  Myönnän,  on kohteita joihin ei vapaakasvatus sovi, esim.  avokallio mutta ei siinä pärjää muukaan menetelmä.

    Kurjen kertomat Pohjoiset ongelmat ovat  hankalat mistä lie syntyneet.  Tehtävä tulee kalliiksi  ja kannattavuus on kyseenalainen. Osaavat varmaan paikanpäällä  soveltaa tuottavan ja tarpeenmukaisen menetelmän.

Esillä 10 vastausta, 2,361 - 2,370 (kaikkiaan 2,424)