Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Hyvin olet Puuki omaksunut ja taitavasti sovellat tiettyjä kaavoja. Just muuta ei tarvitse eksponentiaalisen kasvun käsittelyyn.
Mie sorruin joskus 40 vuotta sitten tutkimaan kasvavista puista kuvattua tilavuutta. Jäi patentoimatta kun oli nuorella miehellä muita mänöjä. Sillä katson kännykkäkuvasta tiedot heti, se on miun oma sovellus. Ei siitä mennyt tikkuja kynsienalle.
Nyt tiedot saa valmiina lajiteltuina ”nettipalveluista” jopa vieraalta hakkuulta ja ovat laittaneet tamppausohjeet vielä mukaan.
Perko 16.11.2020, 19:43Kunhan kvanttikone rysähtää käyntiin tekoälyineen niin nämä nyt kotona räpyttäjät ja loputkin toimistot saa täyttää jollain hyödyllisemmällä, varsin kirpputorit ja kierrätys valtaa nekin. A vot, mihin sitten pitäis ajella?
Perko 16.11.2020, 19:25Muutin tänne nämä vertailuni etteivät istutus rivit sekoitu.
”Monet meistä on jo otattaneet melko pitkälle selvää itse” Näin on Puukin kanssa otettu, arvelen, että on moni perehtynyt meitä perusteellisemmin metsätulojensa optimointiin. Sen perusteella suunnittelevat tulevaisuuden hakkuun menetelmät. Olen seurannut yhtä kohtaa 60 v . Myrskyjen mukana se on ollut tuota vapaata ja tuottaa hyvin.
Hyväksytyllä jk:n – ja vapaassa tyylissä on se hyväpuoli, että sillä saadaan kuin kolmiloikassa ottaa vauhtia ja ensimmäisen loikan jälkeen on mahdollista myydä jo sahatukkia ( se referens € ). Vastaavasti aukkotamppaus tuo mieleen vauhdittoman kolmiloikan kaikki kolme ponnistusta vielä 15 km juoksun päälle ja huiliajaksi istutusta. Eikä siitä just kannata referenssiä tehdä sillä edessä odottaa hoitamaton ryteikkö. Kummankin hypyt pitää hyväksyä, olen sitä mieltä.
Perko 16.11.2020, 14:28Puuki ole höyli ja vilkaise ”kakkarakuvaa” uudelleen. Sillä kohtaa hitaudesta mie en näe merkkejä nykyisessäkään kasvussa, on arvokasvu parhaimmillaan. Taimia pukkaa, on mustikkaa ja monenlaista metsän eläjää, on ne hirvetkin. Vaikuttaa ettei tamppausta siihen tarvitse.
Lisään; ”40 v taimettumiseen” , eihän se haitta jos puut ovat jo olleet kasvussa aiemmin kuin kuuluukin. Aina on uusia alulla, so its go!
Joskus yksinkertainenkin asia on tiedemiehelle hankala.
Perko 16.11.2020, 13:54Mistä se Puuki horajaa kun ei kerta ole tietoa tai on muka sittenkin, ymmärtää paremmin kuin joku ?.
Perko 16.11.2020, 13:15Tämä teema ei oikeastaan kuulu minulle. Anneli olet just asian ytimessä, vapautetussa menettelyssä uudistus tapahtuu ” jatkuvasti” vaikka 100 vuotta ja myyntiä pitää tehdä mahdollisimman tiheään.
Tuo ongelma entisessä mallissa on suuresti puun hinnassa. Vain harvoin nyky hinnoilla se on taloudellisesti tuottava business. Neuvontaa vois arvostella vaikka siitäkin, se ei 70 vuoteen ole pannut tikkua ristiin tuottavuuden vuoksi. Muistelen sanonnan jotta ilmaisia tarjouksia on vain hiirennakissa.
Perko 14.11.2020, 11:10Välttääkseen avohakkuun vaarat ja tappiot lukeminen kannattaa aina. Viimeinen avohoitoni on nyt 16 vuoden jälkeen taas uudistettava jotta on hirville syötävää. Sellainen on varmuus! 40 v menee ennen kuin on jotain kasvamassa. Kerroin sen polkupyörällä mäkikisan. Sillä se on varmistettu ettei hevillä synny voittoja avohoidolla.
Metsän jatkuva kasvatus – Timo Pukkala, Erkki Lähde, Olavi Laiho Tiedän, että olet nämä kaikki selvittänyt jopa muillekin mutta toki toisille ”ukoille ” etteivät vihapäissään polttaisi kirjoja.Perko 14.11.2020, 10:35Oli 90 luvulla piensahojen porukoita jotka tilausperusteella möivät ja veivät mm tilauksen mukaista sisustuspanelia Saksaan, Japaniin muuallekin. Höylättyä koivua, mäntyä, kuusta, pihlajaa ei ehditty toimittaa.
Sertifiointi hävitti ja ja laittoi sirkkelit myyntii heti seuraavana päivänä. Niin loppui hallitusti edullisesti luotu hyvin tuottava yritystoiminta monelta kylältä. Suurten paloarkojen sahojen ohjeistus ja lustereiden päätös vaikutti myös voitti. Ketjutettu markkinamenetelmä oli niin kasattu, että tuottavuus oli varma ennen aloitusta. Vientiasiamies vapautui vastan tekijäksi ja sauna lämmittäjäksi, sen verran hyvää siitä.
Perko 13.11.2020, 23:02A. J. niin se on ei ole taimia alla eikä päällä jos on alaharvennettu ja raivattu aukon valmisteluja, aukosta ei synny just mitään, ei edes kunnon vatukkoa. Kuitupuut on lahjoitettu kaupanvahvistukseksi.
Harmittaa entiset mönkään menneet ”metsänviisaan” ohjeet ja kusetukset 60- luvulta lähtien. Ne taikurimaiset korjaukset eivät nyt synny parissa vuodessa mutta on mahdollinen. MT :n kuva on ilmeinen aukon hoitoon liittyvä ongelma, se on sitä harsintaa joka johtaa hoitamattomiin ryteiköihin. No ärsykkeeksi kelpaa. Oikein hyvää NENÄPÄIVÄÄ !
Perko 9.11.2020, 23:00Oikealla hakkuulla metsot ovat palanneet 40 vuoden jälkeen viidessä vuodessa. Muutama päivä sitten oli neljän metson porukka aamukävelyllä.