Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 3,871 - 3,880 (kaikkiaan 3,895)
  • Perko

    Puuki tarkista se ”exsponentiaalisesti nousevaa  arvonnousu”. Se   tapahtuu heikosti puulla mutta luomakunnassa  on yleistä nyt etenkin  Kiinassa.

    Perko

    A. Jalkanen just niin se on. Paloaukealle  kasvava puusto on jotakuinkin tasaikäistä.

    Perko

    Selvä,  Timppa älä suotta vaivaa sillä päätäsi.  (Taulukko suurenee näpäyttämällä  uuteen ikkunaa. )

    Perko

    Siinäpä se, Remeksen jutussa ei yrityksen tekemää sijoitusta huomioida. Just niin, pukki kaalimaan vartijana. Remes on siellä jossa valvotaan ja tuetaan edelleen riukutuotantoa. Palkka tuntuu hyvälle ja hommat ei paina. Kysymys: mihin tarvitaan Metsäkeskusta?

    Ihmettelen  tuo ero hehtaarituotossa. Laitan tähän niille joita matematiikka kiinnostaa tai huvittaa Tapion taskukirjasta taulukon joista voitte nähdä tuoton.

    IMG_0010.jpg (1600×1131)

    Taulukosta käy ilmi, että tuo about 340 €/ha tulee sama miten puut ovat syntyneet tai jopa tasainen riukutuotanto kun puita on sopivasti hehtaarilla.

    Verottaja on havainut, että Kärkölässä metsän hehtaarin tuotto on Suomen huippua 181,05 € /ha.

    Kärkölästä tukkia on myyty 54% ja riukuja 46% . mikäli noista ohuista olisi sallittu tulla tukkia olisi tili pyöreästi ollut 80 % suurempi ja alle olisi kasvanut seuraava metsä. No sehän on vaurasta seutua muutenkin. Jos on epäselvää niin lukekaa Jätkän teksti harvennuksesta useampaan kertaan jovain asia valkenee.

    Perko

    Timppa nyt  paljastan.

    Minulle  puunkasvu ei tee tuloa vaan myynti. Menoja aiheuttaa hirvivahinkotarkastukset  vanhan lain aikaisista taimikoista.

    Vain sellaiselta paikalta saa myyntiä jossa on järeytynyttä puuta. Se yksinkertaiselle  ihmiselle yksinkertaista. Puut saavat kasvaa vapaasti! Linee parempi ettet sillä ”reskontralla” vaivaa itseä. Lopputulos masentaisi.

    Perko

    Puuki kun teet suuremman aukon niin eikös siitä riitä rahaa riukusavottaan.

     

    Perko

    Nonii,  A. Jalkanen  jutustasi  tuli  mieleen se tarina , että ” elämässä on aina kaksi mahdollisuutta”. Siinä lopputulos oli sama , vessapaperi.

    Pieniläpimittaisesta puusta valmistetaan tärkeitä tuotteita, jotka korvaavat muovia ja puuvillaa, ja tärkeä on myös saada vessapaperia.    Se  asiani on , että ei nykyisellä hinnalla ole järkevää tuhlata resusseja ohutläpimittaisen puun tuottamiseen.  Se on teolllisuudelle tuottavaa ja maailmaa pelastavaa mutta se ei anna tuloa puun myyjälle.  Siksi kamppailen ja räyhään täälläkin.

    Olen pahoittanut mieleni puun hiinnoittelun takia.  Toivoisin , että useat puun myyjät luopuisivat lampaan luonteesta ja jalomielisyydestä.

    Perko

     

    Aika on rahaa sanoi kellokauppiaskin.  Olen äskeisestä kohtaa myynyt vahvan metsän paljaaksi 1968 ja se on istutettu kuuselle 1970. Rahaa talletettiin.   Joku harvennus  tehtiin 90 -luvulla ja leppää poistettiin runsaasti. Talletukset palautettiin. Oli työllistävä kohde.  2o16 siitä myytiin tukkia yläharvennuksella  ja jäljelle jäi alle 25 senttiset puut. Puita on 5-7 metrin välein noin 260 kpl /ha.  Siitä voi seuraavat 180 /ha yli 25 cm vahvuiset  myydä viiden vuoden aikana   pois.  Tarkoitus on arvokasvun ohittaneet arvopuut  poistaa lisäämästä riskiä.

    Männyn, koivun ja kuusen alkuja  on 3000 – 8000 /ha . En osaa erotella niistä  ovatko ne hylkiöitä vai ”hybridi supereita”  mutta luulen, että yli 5000 vuoden luonnon valkkaus on valinnut kestävimmät. Niitä myytäessä olen itse  jo luonnokierrossa purettu atomeiksi ravinteina enkä joudu käräjille mahdollisesta rikoksesta.

    Arvostan erityisen paljon jokaisen mo taimivalintaa ja erityiseen kalleimpia tuplahintaisia pitkälle jalostettuja.     Niillä kasvu on reilut 30 % luomua nopeampi niin suosittelen puolittamaan taimivälin , hyöty kasvaa lisää, nelinkertaiseksi !  se on jo 120% enkä epäile.

    Perko

    On se vaikeaa joillekin.  Jostain on tulleet tukkipuut ennenkin. Ajakaa vaan ne  riukunne minne haluatte ja kuitatkaa kemerat jotta ei harmita.  Sillä Teitä narrataan jatkamaan   riukujen keräystä ilmaiseksi. Se on sitä oikeaa metsänhoitoa!

    Myyn tukkia  82 % ja ”riukuja”  latvoista 13% .     Lopullista  tuhoa on luvassa 12 vuoden kuluttua. Taimikko kasvaa silloin jo yli 2 metrisenä.  Hehtaarille saattaa jäädä muutamia kymmeniä suuriakin puita.  Metsän vapaaaseen kasvuun löysäys on  taitolaji, se vaatii jatkuvaa tukkipuun myyntiä mutta ei harmita.

    Perko

    Suomessa on  niin monimuotoinen metsän pohja ja kasvu ettei mikään yksoikoinen mentelmä liene mahdollista pakotetttunakaan. Laitan tähän verottajan  tuoton arviot kunnittain   ( https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/paatokset/47452/verohallinnon-päätös-metsän-keskimääräisestä-vuotuisesta-tuotosta/ ).  Hesarin jutussa  olen Jalkasen kanssa samaa mieltä  ja havainnut , että 200 tiheydellä kuusikon alle starttaa myös männyn taimet sikälti kun säilyvät hirviltä.

Esillä 10 vastausta, 3,871 - 3,880 (kaikkiaan 3,895)