Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Tilasin rummun erillisellä vetorattaalla 241 Stihlin. Sen takia että kiinteällä rattaalla ketju ei lopulta pysy paikallaan ja ketjua joutui kiristämään turhan kireälle. (Ketjujako on kuitenkin irtorissassa sama kuin alkuperäisessä.) Nyt saa ketju vähän roikkua, eikä ole lähtenyt paikaltaan.
Leimikon laadun pitää näkyä hinnoittelussa enempi, sillä keinolla saadaan enempi puuta vähemmillä resursseilla. Tulisikin huomioida myös muut tuotokseen vaikuttavat leimikkotekijät hinnoittelussa. Metsäkuljetus matka, maastophja, hehtaari kertymä ym. Jos Mg edelleen katsoo suoraan jollain sapluunalla hinnat, parhaat leimikot menevät kilpailutuksella muualle.
Taimikossa runkoluku, harvennuksilla pohjapinta-ala. Jos jäävä puusto keskimäärin vajaa 12 cm keskiläpimittaisen puuston 1000 runkoa antaa pohjapinta-ala käsi 10, jolloin taidetaan jäädä alle laki rajan. 16 cm puita kun jätetään 1000 runkoa, ppa on 20, jolloin harvennus on ollut hieman varovainen.
Koneessa kyllä luulisi runkojen keskijäreys ja jäävä runkoluku olevan melko tarkasti tiedossa. Ymmärrys voi tietysti olla ongelma.
Tuon videon risukko näyttää raivaussahalle sopivammalta. Raivaussahalla kaadetaan nykisin paljon pitempiäkin riukumetsiä jonkinlaiseen asentoon.
Ostomiehet sössii noita kemera kohteita, 2 kehitysluokkaan haetaan usein pelkkä taimikonhoito kemera ilman pienpuun tukea ja sitten ohje on ettei kuitupuuta saa kaataa, no kun jää 4000 runkoa pystyyn, niin jää kemeratuki kokonaan saamatta. Tämä on oikea ongelma, eikä yksittäinen havainto. Se että viidakko on jo olemassa on tietysti se alkusyy, mutta vastuutonta osaamattomuutta on ostella työläitä hoito kohteita ja menettää niistä vielä mainostettu tuki.
Tuolla keinolla puun hinta saadaan nousemaan, kun syyllistetään kaupunkilaismetsänomistajat osaamattomuudesta ja laitetaan puukauppatilityksen sijaan muutaman sadan euron lasku, eivätpähän yritä myydä jatkossa. Kannatan tätä.
Muutama satatuhatta tainta istuttaneena sanoisin, että puuki oikeassa. Suoria rivejä vain äesytys aloilla.
On tullut maailmalla nuo lannoitteiden vähittäishinnat huomattavasti alaspäin, kaasun hinnan lasku iso vaikuttaja. Mutta saako Suomessa nyt mitään metsän NP lannotetta, hintojen laskiessa kysyntää varmaan olisi.
Ennakkoraivatessa olen pannut merkille, että ojat on kaivettu, mätästys ja istutus on tehty, mutta sen jälkeen ehkä reikäperkaus, mutta sitten ei mitään. Raivaussahalla katkotaan 20 mottia hehtaarille alamittaista 10 metristä riukua ja silti jää yli 4000 runkoa ainespuuta hehtaarille, ei kestä katsella taaksepäin, kun eihän tuolla edes muutamaan kertaan katkotut puut aina paljon edes kallistu. Hoitamattomuus on ihan takuulla suurin syy siihen että työnjälki on mitä on.
Jos motokuskista kyse, pitäisikö mitata uralta taaksepäin pienellä hahlolla puoliympyrä. Koneen takia koko ympyrä 360 astetta ei onnistu. Eli tuo erikokoisten hahlojen käyttö jäi videosta myös pois.
Metsäliitto ei ole samanlainen omistaja, kuin valtion demari hallitus Fortumin kanssa. Osakeanti kaikille osakkeenomistajille ja ulkopuolisille hiukan huonommin ehdoin, on se kestävän kapitalismin tapa rahoittaa yritystä, jos lainaraha tuntuu kalliilta.