Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Minä tykkään että Husqvarna 555fx on markkinoiden (entiset ja nykyiset) paras raivuri. En kuitenkaan tykkää siitä peukalonivelen pienestä särystä, kun enempi rytöä useampi viikko ja raivaan senkin takia usein myös Stihlillä, joka on erilailla erinomainen.
Tuulivoiman avulla Suomesta tulee sähkön suhteen omavarainen muutamassa vuodessa. Jo nyt tuulisina päivinä sähkökiuas lämpiää ja sähköauto latautuu ilmaiseksi. Tarvitaan akkukapasiteettia tuulivoiman takia, eli sähköautot ja muut isotkin virtapankit oikea-aikaisin latauksin. Vety infra on ehkä se millä energian tuotannon ja kulutuksen hallitumpi sovittaminen meillä lopulta tapahtuu, mutta se ei tapahdu lähitulevaisuudessa. Eli ajatuksena se että Suomi haluaa olla omavarainen enegiantuotannossa, energiaa varastoidaan ja ulos Euroopan markkinalle voidaan myydä silloin kun sieltä euromääräinen tuotto on korkealla tasolla, pitäkööt tehtaita kiinni jos ei kannata jne. Euroopan kommunismiin ei pidä osallistua enää eturivissä. Jonkun pitäisi kirjoittaa kirja eu Suomen vaiheista, kuka hyväksyi mitäkin ja miten hyvin on pärjätty.
Keväällä tais kerran kiveen osua.
Tylsällä tai harittamattomalla terällä, kun raivaaja joutuu hiemankin painamaan terää risun kylkeen, jatkaa terä helposti matkaansa risun katkettua viereisen kiven kylkeen. Kiveen osuman jälkeen terä pitääkin kunnostaa huolella, aikaa ja viila kuluu, mutta keskinkertaiseen tulokseen ei kannata tyytyä. Pieni lattaviila on tarpeen varusteissa ja joku työkalu haritusta varten.
Yhdessä on bahcon terä tuplahampaiseksi teroitettuna ja kaksi raivuria strandin tavallisilla terillä. Käyttämättömiä teriä ei varalla ole nyt kuin yksi, eli kohta pitää ostaa taas jotain. Motonetissä on tosiaan terät halpoja ja oregonin pieni terä on 1,5 mm paksuinen, saattaa olla seuraava kokeiltava. Iso oregonin terä näkyy olevan 1,8 mm ja se ei niin kiinnosta.
Joo, hintava lantakasa. Vähän kuin tulppaanien hinnannousua odottelisi. Tarpeeksi moni kun uskoo ja lyö rahaa likoon niin nouseehan se lantaluoriainenkin, mutta lantakasa ei tuota.
Tämä hakkuu varanto, eli pystyvarasto on yksi syy siihen että kuitupuun hinnat ovat melko stabiilit. Ennakko tilityksetkin ovat nykyisin murusia, vielä 20 vuotta sitten sai pyydettäessä puolet arvioidusta kauppahinnasta heti kauppasopimuksen solmittuaan. Nyt noissa pystyvarannoissa ei firmalla ole muutakuin maine pelissä.
Venäjän laitokset on ehkä menetetty, noista kirjataan 5 mrd tappiot, Uniperista noin 6 mrd tappiot. Konkurssi kuitenkin vältettiin. Ostaakohan tätä nyt sähkön suurkuluttajat, osinkohakuiselle pienomistajalle tuo yhtiö ei näillä näkymin sovi.
Minä myin 22 eurolla Fortumit pois, mutta kyllä tämä koskettaa meitä kaikkia.
Kaskisiin kelpasi 80 – 90 luvulla kuitupuu kuormat muualtakin kuin Juupajoelta ja kaukaakin kannatti rahdata, kun muuta osoitetta ei ollut. Jostain syystä Metsäliitto ei tuohon irtiottoon puutunut. Oliko se lehtijuttu sitten ratkaiseva tekijä.
Kaskisissa on jo metsäboardilla kemihierre (bctmp) tehdas. Tuolla voifaan varmaan lisätä vähän tuotantoa, tosin hyvin kysyttyä tavaraa tuo on jo nyt ja sitä myydään ulos ainakin Aasiaan. Ajattelen että kun bctmp kulkee jokatapauksessa edelleen laivalla Husumiin, paluu kuormassa voisi olla vähän Husumiin sellua, muutoin sellut Kemistä tai Äkistä.
Yksi villitys on pinta-aloihin perustuva kotiinpäin veto. Eli kuvioon lasketaan tiet, sähkölinjat ja muut muokkauksen ulkopuolelle jäävät alat ja muokkauslasku on hiukan suolaisempi. Kannattaa ottaa ainakin löysät pois näistä erilaisista tarjouksista.