Käyttäjän pihkatappi kirjoittamat vastaukset
-
Hyvä kysymys. Varmaan justiinsa noin, että havutukki harvennus menee monella avohakkuun kylkiäisenä hyvällä hinnalla, mutta miten tuon sitten markkinoisi. Etusivulla tai ensin mainittuna ne avohakkuun tiedot ja optiona tukkipuu harvennus, jos kiinnostaa samalta laanilta hakata enempi. Jos avo leimikko iso, varmempi kuitenkin kilpailuttaa pelkkä avohakkuu ja parhaiden tarjousten kanssa vetää esille tuo optio, jonka toteutuksen perusteella sitten ratkaisee kumppanin.
Kysymys on kateudesta eikä lahopuun määrästä. Metsät tuottavat jossain vieläkin jotain metsänomistajille.
Sama kuin raivuulla, päivätuotokseen vaikuttaa olosuhteet. Jo tuo että istutetaan harvempaan pienentää päivätuotosta. Enempi kuitenkin vaikuttaa maaperä ja muokkaus jälki, sekä taimimateriaali. Taimien kantaminen ei ole ainoastaan istutus ajasta pois, se on useinmiten niin raskasta että työtahti hiipuu ja esim isompia kuusentaimia ei montaa sataa kerralla kanna. 200 metrin matkan 1400 taimen kantaminen vie noin tunnin päivästä, eli tuotos yli 200 tainta vähempi suoraan ajanmenekkinä, mitenköhän kilometrin kantomatkalla. Oikein kun olosuhde vastustaa, tuhat tainta ei mene päivässä ja kun kaikki kohdallaan tuon 2500 tainta istuttaa päivässä. Yksi kriteeri on aukon koko, pieniä aukkoja istuttaessa aikaa tuhrautuu enempi muuhun kuin istuttamiseen.
Venäläiset ovat ehdottaneet kansainvälistä sopimusta kuun hyödyntämisestä ihmiskunnan tarpeisiin. Meillä elinkeinoministeri varaa tietysti kuun turvesuot, jotka ovat näinollen mukana turpeen uudistumiseen liittyvissä kasvulaskelmissa.
Henkilökohtaisesti en ota kantaa tähän vääntöön, mutta jonkinlaista huonoa huumoria voi yrittää tästäkin aiheesta.
555fx kytkin ja kulma taitaa olla ikuisia, tietysti senkin joku saa hajalle. Siinä tuntee olevansa voiman oikealla puolella kun terä on huippu tikissä ja tuolla paksumpaa poistumaa niittää. Tahtoo olla vain turhaa taakkaa, kun mennään helpohkoja ennakkoraivuita ja taimikoita ja kiipeillään milloin kivikossa ja laikkumättäillä tai ojilla ynnä suopursujen seassa, jolloin matkaan lähtee kevyempi ja myös varmatoiminen 460 stihl.
Huhtikuussa aloitin 6. päivä raivuut, eli 18 kpl kuuden tunnin päiviä ja vajaa 40 ha, lähinnä ennakkoraivuita, loppuukohan tänä vuonna työmaat kesken.
Luonnon rikkauksia se turvekin on. Uskoisin kuitenkin että kaivosteollisuuden tuotteet ovat nyt se asia millä on kansainvälistä voimakkaasti kasvavaa kysyntää. Niin ja tietysti nämä monipuoliset puusta tehtävät tuotteet. Turve on saanut aivan liikaa palstatilaa, se on hyvä juttu, mutta sen merkityksen yli korostaminen ja vertaaminen Norjan öljyvaroihin vie pohjan koko keskustelulta. Sama asia kun vihreät sanovat että matkailubisnes korvaa Suomen metsätalouden tuoton. Eli vihreät puhuu paskaa ja onnistuu muiltakin.
Kehitys kehittyy. Teslan akku on jo vanhaa teknologiaa, uudet akut painavat kolmasosan, jolloin latauksien väliä voidaan kasvattaa ainakin kolminkertaiseksi. Todennäköisesti auton korit tulevat olemaan kauttaaltaan aurinkokennoja ja latausvälit kasvavat edelleen. Tuo aurinkopaneelien printtaaminen pintaan kuin pintaan on jo olemassa olevaa tekniikkaa ja tuskin parasta kennoa on nähty. Kaupunki liikenteessä sähkö käyttövoimana on lähitulevaisuudessa järkevä vaihtoehto. Mulla ei ole kiinnostusta sähköauton hankintaan, mutta kehitykselle me ei mitään voida.
Keliberin kaivos ja Vaasan akkutehdas.
Lintilä sano radiossa että Suomen turvevarat ylittävät arvoltaan Norjan öljyvarat. Montakohan tuhatta miljardia Norja on öljyllä tienannut ja kerännyt sen öljyrahastonsa siinä sivussa, joka sekin on jo tuhansia miljardeja.
Odotetaan kun meidänkin eläkkeet tuplautuvat turve tuottojen ansiosta, ei kannata risuja kasvatella. Ei tarvinne enää valtion velasta huolehtia kun turpeella nuo maksetaan pois muutamassa vuodessa. Kaikenlaisia höpötyksiä sitä tulee kuultua.
Kopan muoviruuveja, tai mitä kiinnikkeitä ne on, on kaksi pudonnut. Noita ei pakkasella saa helposti auki ja särkyvätkö siinä yhteydessä. Kaksi ketjua meni poikki, kunnes vaihdoin ms200:sta lyhyemmän laipan tuohon ja sillä laipalla sahasin ilman ongelmia. Tuolla alkuperäisellä laipalla ketju myös putosi usein ja lyhyemmällä ei pudonnut koskaan, joku ongelma siinä oli. Sahan toimivuudessa ei moitteen sijaa. Energiapuu hakkuulla tankki kesti yli 50 minuuttia. Eikä tuo välittänyt vaikka veti välillä lunta sisään. Sahasin 200 mottia tuolla ja varsin tyytyväinen olen hankintaan, varmatoimisempi, simppelimpi rakenne ja tehokkaampi ja huolettomampi kuin ms200. Tämän kevyempää sahaa en tunnusta tällähetkellä tarvitsevani.