Käyttäjän Rane2 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,263)
 • Rane2

  Ilmeisesti runsas lentomatkustelu hälventää ilmastoahdistusta.Helsingin pormestarit näyttää esimerkkiä(mukana mm.ex savottakaverini Anni.)

  https://yle.fi/uutiset/3-10940496

  Rane2

  Tosin tarina ei kerro löytyikö ko.saunaillassa se kaistale jonka Piäkkösen Jasperi kaatoi omin kätösin?FSC-puun jäljitettävyys kun ei ole niin hyvä kuin kehutaan.

  https://www.savonsanomat.fi/savo/Viikingit-Jasper-P%C3%A4%C3%A4kk%C3%B6nen-ja-Antero-Vartia-metsurin-hommissa-Pieks%C3%A4m%C3%A4ell%C3%A4/548669

   

   

  Rane2

  ”…ei tule avohakkuuta=luontoarvot paranevat.”

  No tuota onkin varmasti ansaitusti juhlittu  suojelupiireissä saunomalla FSC-sertifikaatin saaneessa saunassa joka on rakennettu ehdasta FSC-sertifioidusta puutavarasta.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/l%C3%B6yly-saunan-puut-hakattiin-150-vuotiaista-ven%C3%A4l%C3%A4ismetsist%C3%A4-katso-kuvat-1.159462

   

  Rane2

  Miten suurimittainen Venäjän metsien FSC-sertifioiminen on vaikuttanut Venäjän metsätalouden tilaan?Seuraavassa Venäjän viranomaisten käymää keskustelua.

  http://www.idanmetsatieto.info/fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset-2017-/?news=view&newsID=7290

  Rane2

  FSC-Watch ja Sebastian Kirppu kritisoivat tässä Ruotsin ja samalla Suomenkin metsätaloutta.Kritiikki ymmärtääkseni kohdistuu siihen että FSC sallii suurialaiset avohakkuut jotka tuhoavat metsät järkejään.

  Rane2

  ”Ympäristöväki on tietysti tyytyväinen tilanteesta.”

  Onko näin? Suomen FSC- tuotannosta suurempi osa on tehty venäläisestä FSC-puusta kuin suomalaisesta.Mitä sanoo Venäjän Greenpeace?

  Seuraava on englanniksi mutta pari lainausta:

  -FSC-logoa on käytetty vihränä suojana HCV-metsien tuhoamisessa.

  -FSC on vakava uhka Venäjän IFL-metsille.

  https://www.greenpeace.org/archive-international/Global/international/publications/forests/2014/FSC-Case-Studies/454-6-FSC-in-Russia.pdf

   

  Jostain syystä suomalaiset luontojärjestöt ovat hiljaa.Jos jotain arvaisi niin FSC-puun tuonti on niin tärkeää Suomen FSC-sertifikaatille että venettä ei keikuteta.

  Rane2

  ”Heidän serti parantaa luontoarvoja yhtäkkiä varsin laajalti.”

  Lasketaanpa kuinka laajalti.

  2018 kotimaisen raakapuun käyttö siis 64 milj.m3.Siitä jos pinta-alan suhteessa FSC:tä 10% on 6,4 milj.m3.

  Raakapuun tuonti se 9 milj m3 ja oletetaan että kokonaan FSC:tä(Venäjä,Baltia.)

  FSC yhteensä 15,4 milj.m3.

  Siihen PEFC:tä mix:inä 30% on 4,6 milj.m3

  Yhteensä FSC tuotteita tehdään 20 miljoonaa m3:llä.

  Tästä suomalaisen FSC-sertifioinnin mukaisesti kasvatetun puun osuus on siis 6,4 milj m3 jaetaan 20milj.m3:llä ja kerrotaan 100 = 32 %

  Eli kun ympäristöhenkinen kuluttaja ostaa laadukasta suomalaista FSC-metsänkäsittelyä sertifikaatilla varustetussa tuotteessa niin hän saa sitä vain alle kolmasosan tuotteesta .Viherpesua?Rahat takaisin?

  Rane2

  Niin,tässä FSC 10% osuudella metsäpinta-alasta määräilee ostokieltoja ja ohjeistaa hakkuita lopuille 90%:lle.Jos kyseenalaistaa asiantilan niin reaktio luontojärjestöissä on että voihan puut myydä vaikka pilkekauppiaille.

  Tämä ylimielisyys kuvastaa hyvin sitä ettei FSC ole missään tullut toimeen pienmetsänomistajien kanssa.”Kuoleman Sertifikaatti” kuvaa hyvin FSC:n toimintaperiaatteita.Isot organissaatiot Venäjällä,Etelä-Amerikassa ja Aasiassa liikuttavat isoja rahoja.Pienmetsänomistajilta kuuluu vain ikävää kitinää.Minkä parin metrin multakerros onneksi vaimentaa.

  Rane2

  Väitätkö siis puunhalaaja loogisesti että firmat eivät ostaisi ja saisi myydyksi PEFC-puusta tehtyjä tuotteita jos FSC-järjestelmä  sallisi ostaa sitä?

  Rane2

  ”Firmat haluavat puuta jota voi myydä FSC nimellä.”

  Puunhalaaja kiteytti hyvin asian.Puu ei ole FSC:tä,kuluttaja luulee ostavansa FSC-sertifioinnin periaatteiden mukaan kasvatettua puuta mutta sitä se ei ole.Kuluttaja maksaa  extraa mutta tulee huijatuksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,263)