Käyttäjän Rane2 kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,263)
  • Rane2

    ”Tärkeintä on saada kerättyä sertifiointimaksut,mutta sen jälkeen ei juuri ole väliä mistä  puut hakataan ja mitä niille metsille sen jälkeen tapahtuu.”

    Juuri näin.Venäjältähän tuodaan  vain FSC-sertifioitua puuta.Linkissä Greenpeacen ottamia kuvia mistä selviää alkuperä.

    https://www.greenpeace.org/archive-finland/fi/media/kuvat/laittoman-puun-tuonti-venajalta/

     

    Rane2

    Se mikä tässä rassaa on että FSC ryhtyy säätelemään metsänkäsittelyä ja asettamaan ostokieltoja niidenkin metsänomistajien metsiin jotka eivät ole FSC:n jäseniä.

    Ilmeisesti FSC:n osuus Suomen talousmetsistä on noin 10%?Löytyisiköhän jostain tietoa paljonko FSC tuotteiden osuus on metsäteollisuuden viennistä?

    FSC-kriteerit ilmeisesti vähentävät hakkuumahdollisuuksi mutta toisaalta tuontipuu Venäjältä ja Virosta on lähes kaikki FSC-sertifioitua.

    Rane2

    ”metsänomistajat laput silmillä ja tulpat korvissa.”

    No jaa,etelän maissa FSC-sertifioitujen metsien entisillä omistajilla on suu täynnä multaa.Ei ole hyvä sekään?

    Rane2

    ”Maailma ympärillämme muuttuu,halusimmepa tai emme.Joskus asiat voivat muuttua nopeastikin ja jos sitä ei huomaa ajoissa voi käydä nokiat.”

    ”Omalta osaltani jätän aiheen nyt tähän.”

    Jos ei liity FSC:hen niin käy huonosti.Metsämatin jutuissa on kuin onkin ”Kuoleman sertifikaatin” kaikuja.Jos et luovu oikeuksistasi metsiisi hyvällä niin sitten pahalla.

    Rane2
    Rane2

    Tota noin,itse asiassa FSC on tiedottanut 2018 aloittavansa ”Road map” prosessin Asian Pulp and Paper`:in kanssa jonka pitäisi johtaa uuden sertin myöntämiseen.

    https://fsc.org/en/news/app-roadmap-process

    Rane2

    Sivustolla mielenkiintoinen aiheeseen liittyvä juttu.

    FSC oli vuonna 2007 ottanut  Asian Pulp and Paper-yhtiöltä pois sertifikaattinsa huonojen hakkuu ja metsänhoitomenetelmien takia.

    Jostain syystä yhtiö on sen jälkeen jo seitsemän vuoden ajan saanut käyttää tätä kuuluisaa ”Controlled Wood” eli FSC-Mix tunnusta.Metsänhoitomenetelmät eivät ole parantuneet.Arvattavasti Kansallisen kriisianalyysin kriteerit ovat siellä löysemmät?

     

    Rane2

    Metsämatin kommentteja odotellessa voivat englanninkielen taitoiset  lueskella FSC-Watch uutisia.Sivustolla kirjoittelevat mm:Simon Councel,FSC:n perustajajäsen ja Herman Edelman,joka on työskennellyt FSC:n jäsenyrityksen organisaatiossa sekä Chris Lang joka on tutkinut myönnettyjä FSC-sertifikaatteja mm. Thaimaassa,Laosissa,Brasiliassa,Usa:ssa,Uudessa-Seelannissa,Etelä-Afrikassa ja Ugandassa.Löytäen vakavia puutteita näissä kaikissa.Juttua ainakin riittää.

    https://fsc-watch.com/

     

    Rane2

    Metsämatti varmasti kertoo kuka pyysi MTK:ta valmistelemaan ilmeisesti tätä kansallista riskianalyysiä?Ja kuka MTK:sta kieltäytyi ja oliko asia käsitelty päättävissä elimissä?

    Rane2

    Jos Veracell ei olisi saanut tätä Kuoleman (FSC)-sertifikaattia niin väitän ettei sen alueella tuotettu puu kelpaisi ns.kontrolloiduksi puuksi.Oletko eri mieltä MetsäMatti?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 2,263)