Käyttäjän Rukopiikki kirjoittamat vastaukset
-
Kun joukot perääntyvät niin yksittäiset taistelijat/jälkivarmistajat asentavat miinoja. Sinne jäävät eikä niitä enää löydä kukaan.
Mitään salaisia tukikohtia metsiin ei voi enää tehdä kun lämpökamera, satelliitti ja drooniaikaa eletään.
Rukopiikki 3.4.2025, 11:13Sulutemiinoitteet on erikseen. Ei taistelutilanteissa yksittäisellä sotilaalla ole mahdollista mitään karttoja piirrellä kun hän vihollisen eteen ladulle tai metsäpolun varteen miinaa asentaa. Ja se on se viimeinen varmistaja joka sen latumiinan laittaa ja voi pian olla kuollut. Ei edes varusmieskouluksessa tuollaisista mitään karttoja opetettu tekemään. Ei mitään puhetta.
Rukopiikki 3.4.2025, 10:58Vastustin miinoista luopumista mutta en tiedä kannattaako niitä ottaa takaisin. Niillä ei sotia ratkaista. Nykyään puhutaan droonikauhusta. Kannattaisi ehkä koulutuksessa panostaa niihin sekin vähäinen aika mitä miinoihin menee. Miinat aiheuttaa tuhoja vielä pitkään sodan jälkeen siviileille. Tämä muistetaan lapissakin. Ja omiin miinoihin on moni mennyt. Yksittäiset sotilaat kun sotatilanteisssa miinoja asentaa, niin niitä ei jälkeenpäin ole helppoa löytää. Ainoa miinasta tietäjä saatta olla pian kuollut tai ei enää muista mihin on sen laittanut.
Rukopiikki 3.4.2025, 10:53Mualimalla näkkyy olevan suunnitelemia jopa 550 metriin yltävistä ropelleista. Saadaan varmaan ensi tilassa niitä suomeenkin. Nuo tähän asti tehdyt myllyt kun on niin pieniä ja teholtaan niin vaatimattomia, että kun niitä aletaan vanhemmasta päästä korvata uusilla isommilla ja tehokkaammilla niin jo sillä sähköntuotanto voidaan moninkertaa. Kannattaako uusia alueita enää myllyille kovin paljoa haalia.
Rukopiikki 2.4.2025, 11:34Parikymmentä vuotta sitten sähkölämmitystä paheksuttiin.
Rukopiikki 2.4.2025, 11:28Kuinka korkea tuulivoimala on mahdollista tehdä? Päästäänkö lähitulevaisuudessa yli 500 metrin. Olisi varmaan tehokas mylly.
25% korotus lunastuskorvaukseen tuskin paljoa lohduttaa.
Rukopiikki 1.4.2025, 16:53Näen jokapäivä turisteja. Kyllä ne matkailijat paljon laajemmin liikkuu lapissa mitä levin rinteessä. Revontulia mennään yleensä katselemaan ja kuvaamaan rauhallisempiin paikkoihin joissa ei valoja. Ne revontulikuvat on tärkeitä. Ja siellä myös luonnonrauhaa yössä. Ja erilaisia safareita on pitkin lappia.
Rukopiikki 1.4.2025, 16:43Olen tämän tästä raatauttanut eri puolilta maailmaa tulevia turisteja tuolla laavuilla. Kyllä ne kaikki ihmettelee ja ihastelee luonnon hiljaisuutta ja rauhaa ja tähtitaivaan kirkkautta. Aivan haltioissaan ovat.
Rukopiikki 1.4.2025, 16:39Kyllä lapin turistit kaikki luonnonrauhasta puhuu. Kalajoki onkin sellainen hulinapaikka aina ollut.
Rukopiikki 1.4.2025, 16:35Lapissa on viimevuosina rikottu matkailuennätyksiä. Koronaa edeltäneet määrät ovat jääneet kauas taakse. Kukaan ei ainakaan ole vielä kysellyt että pääsisi näkemään tuulimyllyjä. Niitä on ilmeisesti tuolla turistien lähtömaissakin. Rauhallista luontoa siellä sitten vähemmän.