Käyttäjän TV kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)
 • TV

  Kyllähän se näin on että itse ei enää juurikaan kannata pöllisavottaan alkaa. Pystykaupalla saa saman rahan tekemättä mitään. Valitettavasti asia ei ole noin yksinkertaista.

  Metsää täytyy istuttaa ja raivata. Kummastakaan ei jää voitolle, mutta itse tekemällä pääsee hiukan edullisemmin kuin teettämällä. Metsää on syytä myös harventaa ja polttopuu kokoinen ranka kannattaa melkeen hyödyntää jos itsellä klapin tarvetta on. Joku heittää metsään, toinen korjaa talteen. Puolensa molemmissa. Tuulenkaatoja ja muita vaurioita tulee myös ja nuo yksittäiset puut on myös sama laittaa klapeiksi uuniin kuin myydä yksittäisiä keppejä sahoille. Ja tuollaisessa ensiharvennuksessa tulee toisinaan myös tilanne jossa joutuu jonkun vähän isommankin puun kaatamaan siinä sivussa. Lisäksi on jotain hyvin pieniä alueita joilla ylispuuhakkuu olisi ajankohtainen, mutta määrä on turhan pieni että kannattaisi konetta haalata sen takia paikalle.

  Eli jotain tarvetta sille sahalle saattaa edelleen olla. Kaiken voi toki teettää ja polttopuuta voi ostaa valmiina. Itse otan asian kuntoilun kannalta ja metsänhoidollisesta näkökulmasta lähestyen.

  En ole omien puuhasteluiden takia nähnyt tarpeelliseksi ostaa motoa tai edes ajokonetta. En myöskään ole ajatellut ulkoistaa näitä rankahommia. Eli nyt mennään yhdistelmällä mies, saha, kirves ja kelkka sekä mönkijä. Kouraa ei ole vaan risu liikkuu käsin. Puuta toki jaksaa käsitellä ihan paljain käsin, mutta esimerkiksi jäinen koivu pysyy nätimmin näpeissä koukun ja saksien avulla. Kintaatkin pysyy paremmin kuivana työvälineiden avulla. Vänkärin rooli on lähinnä konkelon purussa ja satunnaisemmissa isoissa puissa.

  Mutta nyt ei ollut kyse siitä tarvitaanko työkaluja, metsuria, metsää, anoppia tai kuurakettia mihinkään. Kyse oli siitä mitä työkaluja porukka käyttää ja ovatko olleet toimivia, kokeilisiko seuraavaksi ennemmin jotain muuta jne. Jos et käytä etkä ole käyttänyt metsurin työkaluja, niin ehkä tämä kyseinen ketju ei ole sinua varten. Tai jos olet sitä mieltä että homma on järjetöntä, kannattaisi tehdä toisella tavalla tai olla tekemättä kokonaan, niin edelleen väärä ketju. Aiheesta voi tehdä oman ketjunsa, jossa keskustellaan vaikkapa oman sahaustyön kannattavuudesta. Keskustellaan tämän aiheen alla nyt kuitenkin niistä työkaluista.

  TV

  Asiallinen hinta sahalle ja varmasti saa hymyssä suin sahata.

   

  Mutta täällä oli aikaisemmin keskustelua tuosta sahan jäljelle jäävästä hinnasta. Minusta tuo Tolopaisen hinta oli laskettu aivan oikein.

  Eli eikös se mene näin että maksetaan sahan hinnasta 100% kauppiaalle. Siitä saadaan vähentää alv pois, eli jäljelle jää 76% ostohinnasta. Vaihtoehtoisesti voi myös ostaa vaikka ulkomailta suoraan alvittomana.

  Tuosta alvittomasta hinnasta tehdään kertapoisto, joka puolestaan vähentää myyntejä. Eli jos on vaikkapa myyty puuta 10 000€ ja ostettu saha sekä tarvikkeita 1000€ (Alviton hinta), niin viivan alle jää vuoden lopussa 9000€. Tämä taas tarkoittaa sitä, että pääomatuloveroa maksetaan 9000€ summasta, kun taas ilman hankintoja pääomatuloveroa maksettaisiin 10 000€ summasta. Pääomatulovero on 30%, jolloin tuon 1000€ hankinnan ansiosta sitä 30% veroa ei tarvitse maksaa siltä osin. Tämähän tarkoittaa sitä, että lähtöjään 1240€ ostoista vähennetään alv, jolloin hinnaksi jää 1000€ ja sen 1000€ osalta ei tarvitse maksaa pääomatuloveroa, jolloin todelliseksi hinnaksi jää 700€. Tämä on noin 54,45% alkuperäisestä hinnasta. Eli loppujaan itselle aiheutuu kuluja noin 54,45% siitä maksetusta hinnasta ja loppu summan edestä saa veroetuja.

  TV

  Samaa katsoin että MSA tekeleeltä näyttää nuo huskut. Itsellä on Sordinit metsästyskäytössä ja toimii kuin junan vessa ja kestäneetkin hyvin. Nuo on kuitenkin perus kuulevat, joten hankala sanoa miten bluetooth pelaa tai millainen on äänenlaatu musiikkia kuunnellessa tai puhelimeen puhuttaessa. Ei nuo MSA radiomallit tai muut vanhemmat ole ainakaan kovin paljoa kehuja keränneet, mutta toisaalta itsellä on aika hyviä kokemuksia noista sordiineista ja metsästys sekä rata-ammunta puolella ne on kyllä mainetta niittäneitä suojaimia. Peltorit taas tykkäävät huonoa kosteudesta, tai niin ne ainakin nuo vanhemmat mallit tekee. Jostain muistelen kuulleeni, että nuo uudemmat olisivat sen osalta edistyneet.

  Eihän noista varmasti mikään pääse lähellekkään Bosen 700 vastamelukuulokkeen tasoa äänen laadussa ja liekkö edes pärjää plantronicsin handsfreelle tuossa taustamelun poistossa. Mutta metsähommiin ja metsätöihin liittyvään traktoriajoon saisi olla sellaiset luurit jotka kestää paremmin likaa, pölyä ja kosteutta kuin nuo boset, antaisivat itselle paremman rauhan kuunnella toisen sanomiset puhelun aikana kuin plantronics, olisi mahdollisuus kuitenkin kuunnella musiikkia tai radioa työskentelyn aikana, olisi mahdollisuus keskustella apumiehen kanssa työskentelyn ohessa ilman kuppien veivaamista ja olisivat vieläpä kypäräkiinnitteiset.

  Nuo x-comit kiehtoo sikäli, että ne toimii varmasti parhaiten yksiin tuon technical kypärän kanssa, mutta muuten ovat aika arvoitus itselle. Peltorit on perinteiset, niitä käytetään paljon myös työkäytössä vaikka toki monesti ovat sitä radiopuhelimen sisältävää lite com sarjaa. Ja moni on kehunut Zeklereitä  ja niistä on kuulunut vähemmän moitteita kuin peltorista. Vastaavasti esimerkiksi koneviestin testissä pitivät peltoreita joka asiassa hiukan zekleriä parempana. Ja noiden kahden osalta hieman mietityttää, että onko mikin puomi haitalla visiirin kanssa. Voisin kyllä pitää mikin ylhäällä jos visiiri on naamalla ja puhua puhelimeen visiiri ylhäällä. Kunhan vaan visiirin saa nostettua  mikkiin osumatta puomin ollessa ylhäällä ja puomin saa laskettua visiiriin osumatta visiirin ollessa ylhäällä, niin ei pitäisi olla ongelmaa.

  TV

  Kyllä niistä saa pulittaa aika reilusti enemmän kuin 30€ lisähintaa kiinalaisiin verrattuna. Hinnat pyörii siellä 300-400€. Mutta ilman bluetooth yhteyttä ei saa valittua vapaasti  ja langattomasri mitä kuuntelee. Radiosta ei ikinä tule mieleistä ohjelmaa, joten haluan kuunnella spotifyn kautta mieleistä musiikkia tai jotain kiinnostavaa podcastia. Ja hyvä äänen laatu lisää kuuntelumukavuutta. Lisäksi haluan puhua puhelimessa suojaimet päässä ja valitettavasti huonoilla vehkeillä keskustelun toinen osapuoli ei kuule kuin koneen mölinää. Eli esimerkiksi traktorilla ajaessa olisi mukava lätistä puhelimeen suojainten avulla.

  Laatu ja ominaisuudet maksaa. Jos haluaa päästä mahdollisimman halvalla, niin laittaa napit korviin, johdolla radio tai muu äänilähde ja normaalit kupit päälle. Tai vaihtoehtoisesti käyttää normaali kuppeja eikä kuuntele mitään tai jättää kokonaan kuppien käytön ja kohta ei enää kuulekkaan mitään. Jokainen tyylillään. Itse lasken asian niin, että vähennykset hyödyntäen 300€ suojaimille jää 150€ hintaa ja olen valmis sen verran maksamaan kuulon suojaamisesta sekä henkilökohtaisesta viihtyvyydestä. Käytän myös kalliita ammattimiesten vaatteita vaikka halvoillakin pärjää eikä oikeastaan suojavarusteita edes tarvitse kunhan ei sahaa jalkaan. Minä olen valmis maksamaan suojasta sekä mukavuudesta, joku toinen ehkä ei.

  TV

  Onko porukalla kokemusta näistä uusista malleista. Lähinnä kiinnostaa vertailu noista joissa on vähintään bluetooth, mielellään radio, kuuleva ominaisuus ja puhelu mahdollisuus. Husqvarnan technical kypärään pyörittelen vaihtoehtoja huskun x-com, zeklerin 412sh tai 412rdbh, peltorin ws alert xp tai xpi.

  Huskun omat ainakin toimii kypärän kanssa yhteen, mutta mitenhän noissa muissa tuo mikrofoni ja visiiri sopii yksiin? Ja onko kokemuksia miten muuten toimii äänenlaadun, kestävyyden ja käytettävyyden puolesta.

  TV

  Jos palataan taas aiheen äärelle, eli siihen sahan hankintaan, niin onko kellään kokemuksia ulkomailta ostamisesta? Eli onko alvien ja poistojen kanssa sama homma ostaapa Suomesta tai ulkomailta? Tuli vain mieleen, että jos nyt päätyy vaikka siihen vanhan mallin 550xpg, niin niitähän saattaisi löytyä esimerkiksi Ruotsista edulliseen poistohintaan. Eu:n sisältä toki tarkoitus ostaa, eli unohdetaan ne ison veden takaa tilaukset tältä osin, mutta Ruotsi olisi ehkä todennäköisin vaihtoehto joko netin kautta tai kulkiessaan toisi mukana tuossa kesemmällä.

  TV

   

  Siitä jos katsoo 11 minuutin kohdalta vaikka viitisen minuuttia eteenpäin, niin ei tarvitse jokaisen erikseen jeesustella ja arvailla onko siellä sitä, tätä vai mitä. Muovia siellä on kyllä useammassakin paikassa.

  TV

  Se on merkkiuskollisella elämä helpompaa. Valitsee vain sopivan kokoisen ja ostaa pois. Näin kun ei kuulu mihinkään leiriin, niin joutuukin hankalaan saumaan kun koko markkinoiden tarjonta on valittavissa. Siinä on liikaa vaihtoehtoja yksinkertaiselle miehelle.

  TV

  Tuo video on kyllä katsottu, mutta  valitettavasti lopputulema oli se ettei kerro mitään. Hieman painavampi, hieman enemmän tehoa ja husku mainostaa että kestävyyteen on panostettu. No nepä näkee jo huskun nettisivuilta tai mistä tahansa missä uutuutta on käsitelty. Ja yhteenvetona vielä että ei tiedetä kumman ottaisi. Eli informaatioarvo oli jokseenkin nolla. Odotellaan jos joku tekisi sellaista materiaalia josta saisi jotain oikeita käyttökokemuksia irti. Metsolan videot on sikäli hyviä, että ei vedetä suuntaan eikä toiseen tuossa stihl vs husku kamppailussa, kun kumpaakin edustavat, mutta myyjä tietysti yrittää myydä eli varauksella pitää suhtautua. Onneksi lontoo taipuu sujuvasti, joten kokemuksia voi katsella myös kotimaan rajojen ulkopuoleltakin.

  TV

  Sinällään hankinnalla ei ole kiire, mutta tämän vuoden puolella olisi kuitenkin tarkoitus ostaa, että saa menemään tämän vuoden hakkuutulojen poistoihin. Tuskin nuo vanhat mallit aivan yhdettömiin häviää aivan näinä päivinä, joten tässä on hyvin aikaa etsiä sopivia viimeisen kappaleen poistotarjouksia ja samalla seurailla keskustelua uutuudesta. Konevistillä on ainakin juttua tekeillä ja metsolan ukko aikoi myös tehdä videopätkän kun kokemuksia kertyy. Ja eiköhän innokkaimmat koeponnistajat syöksy kauppaan heti kun uutuus saapuu paikalliseen myymälään, joten kuunnellaan nyt vielä kokemukset uudesta ennen kuin hätiköidään. Painoa toki tuli napsu lisää, mutta kovasti sitä on ennakkotestaajat myös kehuneet. Toisaalta uudistukset kuulostivat siinä mielessä hyvältä, että kestävyyteen on panostettu useammalla eri taholla. Kun ei ole elanto sahaamisesta kiinni, niin aivan yksi ja sama jos nyt vähän nopeammin väsyy sen ylimääräisen 400g takia, mutta jos kestävyyteen on panostettu, niin se on selkä etu. Tarkoitus olisi ettei uutta sahaa tarvitse ostaa ainakaan 10 vuoteen ja mielumin ei tarvitse uutta 20 vuoteen, joten sen pienen lisäpainon jaksaa kestävyyden nimissä kantaa. Kuntoilun vuoksihan sinne metsään kuitenkin menee. Pikkustihl on jo taas niin reilusti kevyempi, että siinä saisi jo merkittävän edun, mutta tuo muutama sata grammaa saadaan jo äkkiä takaisin paremmalla ergonomialla ja käsittääkseni uutuudessa on kiinnitetty hyrrävoimiin ja sahan tasapainoon erityistä huomiota. No sen näkee kun kokemuksia saadaan. Erityisen suurta intohimoa tai omistamisen halua ei ole kumpaakaan kohtaan, joten kuunnellaan nyt rauhassa käyttökokemuksia ja valitaan malli lopullisesti jahka ollaan hieman viisaampia. Ja ostetaan Stihl 261, jos vanhat huskut viedään käsistä ja uusi todetaan sudeksi. Husku kyllä passaa omaan kouraan tuota isompaa Stihliä paremmin, mutta eiköhän senkin kanssa pääse sinuiksi jos sellaisen hankkii.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 51)