Käyttäjän TV kirjoittamat vastaukset

  • TV

    Onko aiheen osalta viisastuttu vuosien varrella? Olisi tarkoitus hankkia itselle yleissaha kaikkeen mahdolliseen käyttöön mitä nyt sattuu sahalle tulemaan. Tarvittaessa lainaksi saa Stihlin 193 tai Huskun 353 tai 242, mutta itselle ei ole tarkoitus tähän hätään hankkia kuin yksi saha jolla pitäisi tulla toimeen. Omia metsiä on jonkin verran ja sieltä olisi tarkoitus tehdä tukkia ylispuuhakkuuna sen verran pieni määrä ettei kannata motoa ottaa sitä varten asioikseen. Ensiharvennusta on luvassa jonkin verran myös. Pääkäyttö on varmasti kuitenkin polttopuuhommat, eli rankametsää ja renkussa klapimittaan pätkintää. Ja samalla sahalla korjataan tarvittaessa tuulenkaadot, asennellaan nuolukivet, ehkä jotain rakennushommien sahauksia (uutta tavaraa, eli 2×4 tai parrujen pätkintää karkeammissa rakennusprojekteissa kuten ruokintapaikkojen tai hirvitornien teossa).

    Tällä hetkellä vaihtoehtoina pyörii joko 550xpg Husku tai 201 c-em Stihl. Sen tiedän että molemmilla varmasti pärjään. Stihlillä kevyempänä jaksaa tehdä pitempää päivää, mutta kun hommaa tekee harrastuksena ja kuntoilun vuoksi, niin aina voi pitää kahvipaussin tai lopettaa päivän kun puhti loppuu. Huskussa taas voima piisaa kaikkeen tarpeeseen heittämällä, toki se on raskaampi, eli ei niin mukava ja näppärä käyttää. Epäilyttää että meneekö tuolla pikku Stihlillä kuitenkin vähän kihnuttamiseksi välillä jos huudattaa isomman rankakasan renkussa pätkiksi tai joutuu isompia puita operoimaan. Aina voi toki lainata toista sahaa, mutta jotenkin en vaan periaatteesta tykkää tehdä lainavehkeillä töitä, eli mielumin ottaisi sellaisen jolla pärjää kaikessa. Huskun kokoluokka on itselle se tuttu ja turvallinen, mutta tuo pikkutilhi on täysin kysymysmerkki, joka kuitenkin vähän houkuttelee keveytensä puolesta.

     

    Mikä se olisi raadin suositus yleissahaksi? Jos nyt alustavasti pidetään lähtökohtana sitä että sillä yhdellä olisi tultava toimeen kaikissa tilanteissa.