Aika näyttää

Istutettu 2ha koivulle. Maasto vaihtelevaa, osa jopa kuuselle sopivampaa.
Kuvat otettu maaston karuimmasta kohtaa. Vieressä jopa avokalliota, mutta joka paikkaan puskenut kaunista luonnon tainta.
Aika näyttää mitä jätän kasvamaan. Mänty valopuuna kärsii, mutta kun tulevat koivunlatvuston alapuolella, niin koivujen oksaisuuteenhan niillä on vaikutusta.

Kommentit (8)

 1. Hyvä sekametsä tulossa. Mutta onko jänikset käyneet koivuja rassaamassa, kun monissa näkyy olevan mutka tyvellä ? Latvanvaihtoja tullut luultavasti .

 2. Jäniksiä on kyllä, vaikken usko siitä johtuvan. Taimet oli isoja istuttaessa kuokkapelillä. Raivuusahalla jo huonompia kaadellut ja todnäk. jatkossakin. Kasvu on koivuilla huimaa ja lähestulkoon ihan suoraa.
  Ajatukseni on kasvattaa parhaat koivut harvassa asennossa ja katson miten nuo alikasvokset selviää. Tehdä vaikka pieniä alueita ihan pelkästään männylle, kuusethan selviää koivujen seassakin. Hienoahan se olisi, jos koivujen jälkeen jäisi vielä kasvatuskelpoinen havupuumetsä odottamaan päätehakkuuta. No, itse en ole sitä katsomassa.

 3. Planter

  Mistä maakunnasta kuvat?

 4. Pohjois-Karjala, Ilomantsi

 5. Anton Chigurh

  Metsästystalousministeri leppä on ilmaissut syvän huolensa ilomantsin hirvitilanteesta; niitä kun ei riitä kuin susille ja karhuille. Ihannetilanne puuntuottajalle: mänty kasvaa joka paikassa parhaiten (tuottaa eniten massaa), rauduskoivu kasvaa hyvin myös lähes missä vaan, mutta kuusi on kaikinpuolin huonoin vaihtoehto.

 6. Planter

  On näissä kuvissa valtava ero kun vertaa lähettämääni pienaukkokuvaan Varsinais-Suomesta. Täällä ei näy maitohorsmaa, eikä muita kukkia tai varpuja, ainoastaan joitain karkeita heiniä, kastikkaa, karua on. Kaiken muun valkohäntäpeurat ovat syöneet ja hirvet avustaneet. Kuusia lukuunottamatta kaikkia muita taimia on haukattu enemmän tai vähemmän.
  Älkää herran tähden päästäkö näitä tuholaisia leviämään sinne teille.

 7. Sitähän tässä on yritetty kertoa, että vhp:n vähentäminen olisi välttämätöntä siellä etelämpänä myös sen takia, että eivät levittäytyisi uusille alueille sen enempää kuin niitä jo on levinnyt.
  Pohjoisempana on suht. enemmän mäntymaita joten männyn uudistamisen hekentyminen entisestään olisi vielä suurempi ongelma kuin E-Suomessa keskimäärin.

 8. Kyllä täällä hirviä riittää, mutta säästetään niitä todellakin petoeläimille.
  Kuusi näyttäisi olevan se puu johon panostetaan. Niitä näkee istutettavan karuille kivisille vaararinteille, vaikka aikaisempi puulajikin ollut kuusi ja juurikäävän vaivaamaakin.
  Noihin peroihin näyttää olevan joillakin ihmeellinen suhde, vaikka tuhoavat viljelijöiden kasvit ja pihoista istutukset. Liikenteessä aiheuttavat vahinkoa ja ihmishenkienkin menetystä.
  Mainittakoon eräs tunnetun Ollilan rouva kehuskeleen ensin tarhatuiden kuusipeurojen luontoon päästämistä monimuotoisuuden lisäämisenä.

Metsänhoito Metsänhoito