Kommentit (5)

 1. A.Jalkanen

  Meillä sataa tänään Espoossa räntää… Maan pitäisi olla sulanut ja taimen samoin ennen istutusta.

 2. Gla

  Routaa ei ole etelässä ollut koko talvena, mutta maan pitäisi ehtiä lämmetä riittävästi ennen istutusta. Päivä räntäsadetta tuskin suurta takapakkia tekee, jos kevät sen jälkeen jatkuu. Näyttää vaan kevät junnaavan paikoillaan. Toisaalta hyvä, ei liikaa innostu tuholaiset lisääntymään.

 3. arto

  Onse kaunista. Sula vesi ja hennonvalkeat puut. Tykkää. Karua mutta kaunista.

 4. Kuvat ovat Iijoen vanhan uoman varresta. Meillä on oikea joki vain keväällä ja vähän aikaa syksyllä. Muutoin padottujen lammikoiden ketju. 1970-luvulla voimayhtiö siirsi joen 2 km sivuun. Yksi Euroopan parhaista lohi- ja harrijokia menetettiin kerralla.
  Lohi lisääntyy vähän tuossa 5 km pitkässä tulvauomassa. Se tarvitsisi paremman mahdollisuuden. Täällä taistellaan, jotta saataisiin kalaportailla lohelle ja muille nousukaloille pääsy Kalle Päätalon maisemiin vapaalle Iijoelle.

 5. Muistan lukeneeni jostain lehdestä jutun iijoen viimeisistä lohista ja niiden pyytäjästä. Lauseen muistan että pyytäjä oli Juho Ervasti iijoen Ervastista. Itse olen paljon paljon etelämpää, mutta tommonen juttu jäi mieleen onko sielä tommosta kylää vai muistanko aivan väärin?

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit

Kuvat