Kommentit (12)

 1. Suorittava se vaan häärää siellä firman metsässä…

  Oikein teräväkulmaiset kaivinkonetelat kettuun laitettu ettei vaan sukella. Mahtaa olla kivikossa mukavat ja liukkaat…

 2. Visakallo

  Suorittavan seudulla loppui energiapuun käyttö, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sitä muualla käytettäisi, ja käytetään koko ajan yhä enemmän. On muuten nyt kuvassa hyvännäköistä metsää, ei ole ainakaan mennyt energiapuusavotassa pilalle!

 3. Kyllä noista pitkällään olevistakin vielä sulleja tulee. Laita vaan samoihin kassoihin uudempien kanssa. Siellä ne pehmentää massaa.

 4. Joo, kuitua ei tämän vuoden aikana myyty kuutiotakaan. Jos energian kuutiohinta on parempi kuin yhdenkään kuitulaadun miksi pitäisi tehdä muuta kuin tukit ja energia?

 5. Kipi

  Meilläpäin pienehkö energiafirma maksaa hakevaraston lähimetsänomistajille säännön mukaisesti vähän enemmän kuin metsäyhtiö kuidusta. Ja lajeja ei tietenkään lajitella ja lahot menee siellä joukossa. Kaikki myrskypuut kanssa kelpaa. Yhtymässä omistajina isoja metsänomistajia, välit ovat myyjillä ja ostajilla tosi hyvät.
  Raha ratkaisee joten miksi myydä kuitua isoille jos ne eivät siitä halua maksaa.

 6. Nytpä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa kuinka kannattavaa on metsätalous?!

 7. Tuo näyttää Metsähallituksen touhulta. Ne tosin kerää lehtipuut pinoihin ja antavat lahota.

 8. suorittava porras

  Sattunut itsellekin vastaava tilanne arviolta samoihin aikoihin ,kun kuvan lahokit on tehty. Käskettiin harventamaan vahan kytöpellon ojissa kasvava koivikko energiaksi kokopuuna. Aika villi homma harventaa tiheissä ryhmissä kasvaneita puita ojista. Muualla ei puuta kasvanut. Pääsi yllättämään sadejakso hakkuun loppupuolella. Ajamaan ei saalista pystynyt kahteen vuoteen ,kun suo ei kantanut enää mitään vehjettä eikä kunnon talvia tullut. Hakkuutähdettä ei luonnollisesti uhrilla ollut ,kun kyseessä oli kokopuukorjuu. Siinä tulikin pilattua oma ja firman maine ,kun toteutettiin huonosti ajateltua toimeksiantoa. Tästä viisastuneena kokopuuhommat jätettiin sikseen eikä energiapuita muussakaan muodossa erikseen ole korjattu moniin vuosiin. On parempi ,että ottavat energiat(60%puuaineksesta) talteen sellunkeiton ja sahaustoiminnan sivuvirroista.

 9. Täällä Satakunnassa taas on viisautta että kerätään e-puuta kaikista saatavilla olevista kohteista ympäri maakuntaa. ja se tietää kantorahaa metsänomistajille jolla ei tietenkään motokuskille ole merkitystä jos on firman pätehakkuilla eikä muuhun kykene. Kuin kuvaamaan oman firmansa surkeaa räpellystä näillä kohteilla.

 10. Kipi

  Miksei Suorittavalle käy jos otetaankin 100% puun tilavuudesta energiaksi ja mo:lle parempaan hintaan.

  Jalostusarvo ja liikevoitto per m3 on sellunkeitossa huomattavasti suurempi kuin poltossa mutta maksamaan ei yhtiöt ole valmiita. Jos perustellaan pientä hintaa sellun hinnan suhdannevaihtelulla niin silloin se pitäisi näkyä kuidun hintakäyrässä.

 11. suorittava porras

  Energiapuun ongelmana on ollut pieni runkokoko ja toiminnan heiko kannattavuus. Jos hilaat keskirunkokoon 100 litran tuntumaan , tilanne on toinen. 5-10 litraisilla se markkina on pilattu . Moto on liian kallis raivaustyökalu.

 12. Näyttää ne yleensäkin harvennuksillakin kaikki koot ottavan eli puuta on eri kokoluokkia ja jalostusarvojakin on monenlaisia. E-puu on oma juttunsa mutta aika paljon menee pienpuuta esim. sellaiseen kuin lämpökäsiteltyyn aitatolppaan. Jota esim. nytkin mökkimatkan varrella jälleen rakennetaan. Siis riista-aitaa.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut