Kommentit (9)

 1. Näyttäisi olevan uittoyhtiölle sopivia hommia.

 2. jos kyseessä on pieniala niin kannattaako harventaa ollenkaan vesistö on aika lähellä ja hiekkamaata kovat tuulet kaataisivat lisää

 3. Pohjois-Karjalassa viime talvena harvennuksella ajelivat saman jyrkkyisiä rinteitä ristiinrastiin eikä laittaneet juttutauon ajaksi edes käsijarrua päälle.

 4. Oikeastaan tuo on niin jyrkkä rinne, että hyvä kun puut pystyy paikoin siinä juuri ja juuri kasvamaan. Ei ole talousmetsää .

 5. Gla

  Samaa mieltä, jääköön käsittelyn ulkopuolelle. Pefc:stä en tiedä, mutta fsc:ssä taitaa olla vaatimus rauhoittaa osa alasta. Tuossa on siihen sopiva kohde.

 6. Kyllähän tuollaisen manuaalina harventaa kannattaa. Kyllä varovaisesti tehden mänty pystyssä pysyy ja onhan sillä jo juuret syvällä tuollaisessa pohjassa. Parempaa maisemaakin saa aikaan kun harventaa.

 7. Harjavallassa ja Nakkilassa tuollaista hiekkamonttujen metsittymistä on jonkinverran ja kyllä niissä mänty näyttää hyvin kasvavan. Ihmetyttänyt vain että sieltä ei juurikaan mitään hoitotoimia ole tehty vaan juuri tuollaistahan nekin on. Tien ja montun välinen alue kyllä otettiin hakkuussa paljaaksi mutta nuorta männikköä ei edes harvennettu monttujen seinämiltä.

 8. metsä-masa

  Hienojakoisessa hieta- hiekkamaassa mänty kasvattaa paalujuuren pysyäkseen pystyssä.

  Korjuun kannalta on sen verran jyrkkä nousu vesistöstä päin, ettei kiertouraa saa rannansuuntaisesti kaltevuuden takia, ja ylösnousu samaa uraa kuluttaa rinteeseen häiritsevät arvet herkkään järvimaisemaan järveltä päin !

 9. Kuormaus ei onnistu kuin koneen ollessa keula alaspäin ja peruuttaen että puut pysyvät pankoilla. Mutta kun mikään kone ei nouse tuossa tompsussa vastamäkeen,- maa kuohuu alta pois..
  Eli jos hakata vain pitää, niin manutöiksi menee.

Metsänhoito Metsänhoito