Kommentit (31)

 1. Järkyttävä rakkine.

 2. Kiitos. Tuo pölkky tuossa rakkineen alla on toisella sähkösahalla kaadetusta Terijoen salavasta. Ei perillisetkään arvostaneet isänsä laitteita…😉

 3. Visakallo

  Aggregaatti ja 50 metriä piuhaa mukaan metsään ja ei kun savotoimaan!

 4. Kun löytäs vielä aurinkopaneelin kirppikseltä…

 5. Visakallo

  Pitäisi löytää sieltä myös hyvä akku, kun aurinkopanelin teho hiipuu auringon mennessä pilveen, eli juuri silloin kun olisi paras keli sahata!

 6. Jostain on kuitenkin aloitettava aina hankinnat…

 7. Panu

  Fiksu laite pihahommiin.

 8. Saha, porakone, porasarja, naulalaatikko, korituoli ja työkalupakki täynnä tavaraa 30euroo

 9. Nykyään on olemassa taipuisia aurinkopaneeleita. Niistä selkään ,hartioille ja kypärään paneelit ja aurinkoisella kelillä eikun sahaamaan ilmaisella sähköllä.

 10. Niin on. Luin jostain että semmoinen kun on rinkan päällä se lataa tunturissa vaeltaesa kännykän ja kameran akut.

 11. Kuvan mallinen sähkösaha on ammattilaisten mielestä hyvin muotoiltu ja miellyttävä käsiteltävä.
  Monesti sahausta pitää tehdä esim sisätiloissa, esim hirsirakentaja voi tehdä työtään hallissa, jossa pakokaasut jäävät uhkaamaan hengitysteiden terveyttä (Ei koske Jeessiä, jonka kohdalla ei isoa vahinkoa tule) – Edes katalysaattorisaha ei paljoa paranna tilannetta sen suhteen, että pakokaasut ovat epäterveellisiä, vaikka olisi sahan kalibroinut Alkylaattibensiinille.

 12. Akkukäyttöinen ainoa oikea noihin sisä/savuttomuustöihin. Tuo johto vain on aivan pers…tä ja homma on hankalaa. Tunnin vähintään selviää akulla aina yhtä työpainoa joten jos on toinen akku niin homma on sujuvaa eikä tule noita piuhakatkoja mitä herkästi noilla tulee. Aina se tuppaa väärässä paikassa olemaan. Enkä nyt tuon muotoilua ainakaan kovasti kehuisi.

 13. Tuosta muotoilusta. Tuossa on moottori pitkittäin, yleensä poikitain. Tehoja enemmän kuin akulla ja jos harvoin käyttää on aina kuitenkin käyttövalmis. Ei tarvitse ensin ruveta akkuja lataamaan. Ei vanhaa akkukonetta kehtaa ostaa…

 14. Näin on Kalle62. Sellaista akkusahaa ei ole, jolla voi varausta ja salvosta sahata tunnin oikein työnään. Hirsityössä ei johto muodosta oikein minkäänlaista haittaa. Hallissa useinkin johto tulee ylhäältä ja on aina sopivassa asennossa, onhan kelautuvat johdot ja paineilmaletkut jo käytösä olleet muualla kuin Harjavallassa kymmeniä vuosia.

 15. Jeessi ymmärtää muotoilun vain ja ainoastaan omaan silmäänsä kauniina, vaikka työvälineessä käyttöominaisuudet ja ergonomia ovat avanasiat. Ulkonäkö kuuluu täysin sivuseikkoihin, vaikka Jeessin kohdalla ulkoinen habitus autoissa ja laitteissa on tärkein, omassa olemuksessa on tietenkin niin paljon vikoja, että pitää yrittää ”vaatteilla koreilla”.

 16. Tuo oli Norjassa valmistettu. ”Jonsered-tuotemerkki katoaa kaikilta markkinoilta vuoden 2020 loppuun mennessä lukuun ottamatta Suomea ja Saksaa, joissa jatkamme joissakin ketjuissa myös vuonna 2021, minkä jälkeen Jonsered-tuotteita ei tule myöskään näille markkinoille”
  Se siitä.

 17. Turhakkeet saa kadotakkin. Ja tuo johtokoneiden suosio on hiipunut joa aikapäiviä sitten etten yhtään ihmettele jos on kirppiskamaa. Meilläkin näytti firman varaston kaapissa olevan muutama kappale johtokoneita mutta ketään ei ole pidellytkään vuosikausiin. Kun johto tarvitsi hiukan sahaa haettiin koneliikkeen hyllystä uusi akkutoiminen eikä mitään halppisrimpulaa. Jätkä saa vedellä hirsiä aivan oman maun mukaan vaikka päivät pääksytysten mutta ne jotka tekee ovat kyllä akkukoneet jo löytäneet.

 18. Ja se on luuloa että olisi tehoa enemmän kuin akkukoneessa. Tiedon puutetta eikä muuta. Kyllä akkukoneella tunnin saa pakertaa aivan varmasti lähes jatkuvaa jyystämistäkin.

 19. Rahalla saa ja Bemarilla pääsee😉

 20. Kun Tilhin sähkösahassa on 2000 watin moottori, niin vaikea on vielä patterisahasta ottaa enemmän tehoa. Siinä saa jo ketju olla terävänä ja lastua tulee kuin oikeasta M-sahasta, laippaa saa pidentää tarvittaessa jne.

  Kun hirsirakentamisessa salvetaan nurkkaa, saha huutaa täysillä minuuttitolkulla, joten sahaus on jotain muuta kuin ojanreunojen kuusentappien katkominen.

  Tietty on, että putkiliikkeen asentajatkin hakevat joka keikalle uuden patterisahan kaupasta, koska se omassa hyllyssä oleva saha on siellä odotellut akku tyhjänä, eikä se ottaisi edes virtaa sisään. Nuo patterikoneet, joiden käyttö on satunnaista, kypsyvät hyllyyn.

  Jeessi on siinäkin asiassa ulkona kuin pyykkinaru, = patterikoneen akku on yleensä aina silloin tyhjä, kun sitä tarvittaisiin. Aloituskuvan Jonssi ei ole mikään halppiskone, vaan luotettavaa Elektrolux-laatua.

 21. Hymyilin jo kuvaa laitaisani. Arvasin että joku kommentoi että paska on.
  Sama asia muissakin laitteissa. Kameroissakin. Pitää olla muodikasta…

 22. Siitä akkusahasta vaan kun tulee sitä lastua kuin oikeasta moottorisahasta. Minulla on kokemusta, paljonkos Jäpinteeri sinulla on? Ketju ja laippa pitää olla joka vehkeessä kunnossa. Sen kai tuolla opettomuuskokemuksellakin pitäisi sentään käsittää.

 23. Tottakai tulee jonkinlaista lastu, mutta hitaasti ja varovasti…

  Omaa akkusahaa ei ole – vielä, tulee ehkä joskus. Sähkösaha on ollut jo pitkään, mutta metsässä oikea M-saha on vielä kunkku.
  Akkukoneita on ollut monenlaisia takuulla paljon ennenkuin sinulla on ollut edes taskulamppua!

 24. Ketjun kiertonopeus ei ainakaan johdolliselle sähkösahalle häviä vaan on käsittääkseni parempi. Kyllähän se polttomoottorisahalle hiukan häviää mutta puuta on tullut kaadettua jo joka lajissa aivan tukkipuutakin. Mökillä temppuilin yhden ison koivun kätevästi linkuttamalla pakettiin pieneen kaatotilaan mökin seinän vierestä. Kun suuntaa mihinkään ei ollut vapaaseen kaatoon otin suunnan tarkoituksella kuusiryhmää päin. Siitä nojotuksesta puolentoista metrin korkeudelta aina nivel ja kolmannella latvusosa putosi nätisti samaan tilaan paikalleen. Oli kuin olisi pakettiin laitettu koivu. Ei sitä polttomoottorin huudolta olisi niin tarkkaan saanut operoitua. Nyt kun kuuli kaikki puun napsahdukset osasi nätisti siirtyä syrjään aina kun liike lähti. Paikassaan hyvä kalu ja yhden käden hallittavissa oleva laite. Stihlin ammattimallin akkusaha.

 25. Entäs jos olisi akkusaha jonka voisi liittää verkkovirtaan kun akku on tyhjä ja jatkaa käyttöä niin kuin minun partakoneessa 🤔

 26. Muinoin oli minulla videokamera jonka akku hyytyi aina pakkasessa. Siihen oli adapteri jonka voi laittaa akun tilalle ja sillä liittää verkkovirtaan. Se oli hyvä kun katseli ja editoi kuvaustaan.

 27. Niin että laahataan se agrekaatti metsään että saadaan virtaa masiinaan?

 28. Sahaillaan minne 40m kela piuhaa yltää😁

 29. Akkutoimisessa kyllä on hiukan laajempi toimintaulottuvuus. Esim. traktorin hytissä kätevä kun ei tarvii pieneen hakuun edes teräketjuöljylekkeriä. Aika iso säiliö että riittää varmasti sen yhden akun kuivaksi sahailla. Ja kätevä ottaa ja alkaa sahata. Ei käyntiin nykimisiä, ei piuhan selvittelyä, ei pakokaasua, ei meteliä niin paljon.

 30. Vielä jaksaa raahata bensa sahaa tarvittaissa

 31. Tuosta metelistä: Mittausten mukaan polttomoottorisahasta ei kannata moottorin ääntä nykyisetä juurikaan vähentää, koska teräketjun ääni on korkeampi kuin moottorin melu!

  Patterisahassa on ilmeisesti syystä tai toisesta äänetön teräketju?

  Minkälainen sen yhdistelmän rakenne on? Olisi mielenkiintoista tietää nykytilanne. Edelläoleva tieto on saatu Vakola:sta.

Tekniikka Tekniikka