Kommentit (9)

 1. Sinne alikasvoskuusen suojiin pökkelö kiinni, ja taatusti tulee töyhtötiainen pesimään.

 2. VT-männikköä. Alikasvoskuuset tarvitsevat enmmän varjoa.
  Päävaltapuut ovat jo yli satavuotiaita – tyvikaarnasta päätellen.

 3. Mänty sopii kuusta paremmin tuohon. Mutta taimia ei ole tullut ajourille eikä pieniin aukkoihinkaan joita kuviolla on. Vain tienvarteen jossa kunttaa ei ole. Siementäviä puita olisi muutamia vanhojen tupsulatvojen seassa ja myös reunametsissä.
  Siemenpuuhakkuu ja äestys tai kylvöäestys sopisi parhaiten uudistusmenetelmäksi.

 4. Niin, ei ole alikasvosta ei. Taustalla näkyy kuusia, jotka ovat tiheämmän metsän puolella. Nyt on ilmeisesti niin, että tämä kyseinen kasvatusasento on kuusentaimien syntymisen kannalta liian harva (+kuiva ja vähäravinteinen maaperä) ja männyn taimien kannalta latvukseltaan kuitenkin liian sulkeutunut. En nyt tiedä, että onko tämä nyt jotenkin yllätyksellistä? Oliko se optimaalinen ylispuutiheys männikön uudistumisesi se 200 r / ha?

 5. Taustan kuusikko/männikkö sekametsä on tuoretta kangasta. Tämä kuvio kuivahkoa eikä siksi sovi kuuselle.
  Sopivin tiheys uudistamiseen olisi 50-150 kpl/ha siemenpuita, jos niitä olisi niin paljon.
  Mutta tuolla on pari pientä aukkoakin eikä silti ole tullut mä-taimia ja vanha puusto ei juuri kasva enää koska latvukset on olemattoman kokosia ja valoakin riittää maan pinnalla. Ilman maan pinnan rikkomista ei taimikkoa tule tuollaiseen metsämaahan riittävästi.

 6. Puuki puhuu asiaa. Näin se vaan tahtoo mennä. Tuon kun hakkaa, ja muokkaa niin alkaa luonnontaita puskea. Jk intoilijoilta tahtoo välillä unohtua että asiat ei luonnossa tapahdu niin kuin paperilla tai webbiseminaarissa.

 7. Jaksaisiko luolastaan juuri nousseen kommentista edes loukkaantua?

 8. Miksi yleensäkään pitäisi loukkaantua jostain keskustelupalstan kirjoituksesta joka ei halveeraa ketään.

  Kokemukset on vaan puukin kirjoituksen mukaiset. Kuvan mukaista pohjaa löytyy itseltä.

 9. Joku loukkaantuu ihan ilman mitään henkilökohtaisuutta, joku nimimerkkikirjoittelija on jopa joskus uhkaillut lakituvalla, vaikka minullakin on ollut nimimerkki, jonka murtamisessa tarvittaisiin jopa oikeuden päätöstä. Ei tuntematonta nimimerkkiä voi loukata, vai voiko? Loukkaantua voi tietenkin niin paljon kuin itse haluaa, mutta se lähentelee itsetyydytystä.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut