Kommentit (9)

 1. Pettuunhan sitä on turvauduttava, ellei muuta ole.

 2. arto

  Samaa huomasin eilen, hiihtelin aukolla, Jänis oli syönyt poikki männyn taimia.

 3. Itsemurhaako se jänö on yrittänyt. Olisi lähtenyt tuolta puupellosta metsää hakemaan niin olisi saattanut joku haapakin tulla vastaan. Juuri illan lenkillä teeret lenteli haavikossani niin että pitivät turvaväliä vain alle sata metriä. Ei ne ruokalasta kauas viittineet lähteä. Iso metsokin silloin tällöin näyttäytyy.

 4. Jos jäljistä lumessa voi jotain päätellä, pelottavan kokoisia jäniksiä siellä….

 5. Taitaa olla sorkallisiakin vielä. Onhan aikamoista jalostuskarjaa ni.

 6. Joku saattaisi löytää tähänkin syyn laiminlyödystä taimikonhoidosta, energiapuun korjuusta tai liian kapeista ajourista. Tuon näköisiä on kuuset metriä korkeammalta kun löytää nuolukiven metsästä.

 7. suorittava porras

  Eipä ole mennyt hyvä pilalle.
  Noita näkymiä voi vähentää kaatamalla haapoja tai tekemällä harvennusleimikon. Nuolukivikin oikein sijoitettuna vähentää tarvetta hankkia hivenaineita pystypuita järsimällä. Hyvin hoidettu talviruokintapaikka ajaa saman asian. Jänis on isompien nisäkkäiden lisäksi yleinen vieras ruokintapaikoilla. Parhaimmillaan puolenkymmentä pupua on näkynyt yhtäaikaa ruokintapaikalle viritetyssä riistakamerassa.

 8. Suorittavan mielestä sinne pitäisi joka puun juurelle laahata haapa tai haapoja jostain. Mutta kun niitä harvemmin tuon tyypin metsistä ihan läheltä löytää. Olipa aika ontuvaa suorittavalta. Lisäksi hän ehdottaa ruokintaa josta jopa lainsäätäjät alkavat olla huolissaan. Taitaa kieltoa pukata. Puput eivät tuota ole tehneet vaan sorkalliset ihan laidasta laitaan pois sulkien villisiat.

 9. Ei taija jeesillä olla tuo lumijälkien tunnistus olla ihan vahvinta osaamista.
  Puunjuurella ei ole kuin jäniksen jälkiä ja nuo ”sorkan jäljet” on ihan lumi aiheuttanut puusta pudotessaan.
  Täällä Rovaniemellä se maistuu mänty jäniksille toisinaan todella hyvin.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat