Kommentit (6)

  1. Ei varmaan kasvussa paljonkaan eroa mutta vahinkoa tulee vähemmän kun koivut hyvissä ajoin poistaa. Toki myöhemmässä vaiheessa kun varjostus lisääntyy niin kuusetkin alkavat kärsiä

  2. Kun koivut tulossa vasta yhden vanerin kokoon, ku-taimikko on jo liiankin pitkää…

  3. Anton Chigurh

    Me harvennamme tuossa vaiheessa koivikon noin 400 runkoon/ha, alle jätetään luokkaa 2000 kuusentainta (jos niitä on). Seuraavaksi koivikon päätehakkuu ja kuusen ensiharvennus tiheyteen 1200/ha. Syväjuurinen koivu jättää maaperän otollisen kuohkeaksi kuuselle ja hakkuutähteet ja ennenkaikkea massiivinen kannokko ja juuristo sienien hajotuksessa typettävät kasvualustan.

  4. Tällä kuviolla koivuja 300-400/ ha, koemielessä vähän vaihtelin tiheyttä eri kohdissa. Kuusia harvensin raivaussahalla 4 vuotta sitten, tämäkin todisti höpöpuheeksi sen ettei jk:ssa synny raivauskuluja. Ylispuukoivujen poiston jälkeen kuusikon kasvu suorastaan räjähtää, pitää vaan huolehtia boorista. Vielä kun keksisi miksi joillakin kuvioilla kuusettuminen on tällaista, ja toisille ei tule kuusia lainkaan.

  5. Anton Chigurh

    Me levitämme boorin juuri tuossa vaiheessa kun koivuja on jäljellä 400/ha. Silloin tapahtuu tuo kuusenkasvuräjähdys. Parhaat kasvut ovat tulleet kun kuusia on ollut ylispuukoivujen poiston jälkeen luokkaa 600/ha (jota ei harvenneta, tuolla tiheydellä mennään päätehakkuuseen). Silloin lustonohuus on luokkaa sentti, kymmenessä vuodessa rk menee reilusti yli 20 sentin, Siitä se lusto hivenen ohenee. Toistaiseksi tuote on mennyt hyvin kaupaksi, jopa sahoille.

  6. Tuo kaksijakoinen metsän kasvatus. Jos päädyn kaksijakoinen metsän kasvatukseen koivu/kuusi. Koivujen ensharvennus noin 500-600kpl hehtaarilla. Kuusille taimikon normi harvennus niin että koivujen tyviltä noin 2m kaikki pois. Sitten kasvatetaan niin kauan kunnes koivut alkaa piiskata kuusien latvuksia. Suurimpia Koivuja jätetään turpoamaan erikois- tyviksi ajouran viereen ja muualla jos on isommassa reikäpaikassa.

Metsänhoito Metsänhoito