Karjalaismallinen linnunpönttö

Pikkulinnun pönttö on syntynyt mökin rakennusaikaisista hukkapaloista, saapa nähdä kelpaako se, kun pönttö on sisältä kokonaan valkoinen !

Kolmelta kantilta puhjamaalatusta laudan paloista suntyi karjalaista rakennusta muistuttava koti metsän pienille linnuille.

Kuvakilpailu

Kommentit (8)

 1. Varmasti kelpaa kunhan ei paljon haise maalille. Tekeehän ne pesiään lähes mihin vaan kunhan vain saa pysymään. Meillä mökin Onnline-sähkökelan päälle terassin yläreunassa. Josta olen vetänyt johdon vesipumppukopille. Liukas muovi ja hiukan pyöreä muoto. Mutta sieltäkin vain penskat lähti maailmalle. Rajoitti kotvan hiukan terassin käyttöä.

 2. metsä-masa

  Meillä pikkulinnun pöntöt on sisijoitettu mökin terassin viereen tai lähituntumaan, tällä mökillä vastavia pönttöjä on kolme.

  Erikoisuutena näissä pöntöissä on lentoaukon alla oleva laulu tappi, joka oli keväällä jatkuvassa käytössä, ja mukava oli huomata, että konsertti ja pikkulinnut oli lähempänä ihmisiä.

 3. Hyvä idea! Onhan se hyvä myös emon lennähtää ensin siihen ja sitten ojentaa poikasille muonitus. Uskoisin.

 4. Gla

  Tappia ei suositella.

 5. metsä-masa

  Onko laulutappi pikkulintujen vihollisille hyödyksi ?, meidän tapauksessa laulutappi näytti olevan esiintymiskoroke pikkulinnuille, ja mökkiläiset peukutti sitä !

 6. ”Pönttöön ei laiteta istumaortta, sillä linnut eivät sitä tarvitse, ja se vain helpottaa pesärosvojen pääsyä pöntölle.” Birdlife

 7. Aika kaukaa on taas luontoväki ongelmansa hakenut. Aina pitää olla hiukan ”viisaampi” taviksia. Eihän ne pesärosvot mitenkään osaa pöntön katolta rosvon töitään suorittaa. Linnuilla on kyllä notkeat niskat.

 8. Pöntön katolle tehdään niin pitkä lippa, että pönttörosmot ei ylety katolta päin isontamaan menoaukkoa. Toinen mahdollisuus suojaukseen on pellittää aukon ympärys.
  t. toinen tavis.

Harrastukset Harrastukset