Kommentit (7)

 1. Gla

  Miten linko toimii pohjaltaan epätasaisilla ajourilla, kun riittävän tiheää metsäautotiestöä ei kenelläkään ole?

 2. Planter

  Mielenkiintoinen tapa tuhkan levitykseen. Runsaslumisilla alueilla voi olla hyväkin tapa, jos jollain jyrällä saa ajettua ajourat sileiksi. Täällä olisi vaarana, että linko olisi ensimmäisen kannon nokassa solmussa.

 3. metsä-masa

  Tupella on yksinkertainen ja toimiva ketju levittää talon omalla kalustolla tuhkat metsään !

 4. Pekalla on ollut kova työ ottaa kannot pois ajourilta, muuten linko olisi solmussa kokoajan. Levitys onnistuu sitten näinkin.

 5. Oletin, että tuhka olisi tasaisena hauhana lumen päällä, jos se lähtisi lingolla lumen kanssa puiden juurille.

 6. Linko on vähän semmonen värkki että tipauttaa eniten siihen aika lähelle ja siitä sitten vähenevästi kauemmaksi lumet ja miksei tuhkankin. Tasaisesti ei saa mutta saahan jotenkin. Kylällä joskus kauan sitten yksi isäntä levitti paskakuormat lumilingolla, tarina ei kerro vieläkö sillä sai sen jälkeen lumia lingottua.

  Kannoista en niin olisi huolissani mutta männynlatva roottorin väliin niin jonkun verran on askaretta tiedossa.

 7. tupe

  Lumi tasoittaa levityspohjaa eikä ilman lunta homma toimi. Tuhka lentää lumen mukana 10-15 metriä. Jos reittejä ei ole, niitä voi tehdä, jos näkee lannoitukseen tärkeänä. Itse tein harvennuksen aikaan reitit ja niitä pitkin oli hyvä levittää.

  Kannot eivät ole ongelma, koska levitysnopeus on pieni – jopa ryömintävaihteella mennään. Toki olen poistanut pisimmät. Irtopuut ovat hankalampia. Levitin viime viikolla kuudelle hehtaarille tuhkaa ja vain kaksi kertaa meni puu roottorin väliin. Kitkanivelakseli auttoi eikä yhtään murtopulttia mennyt.

Metsänhoito Metsänhoito