Kuvion isoin kuusi

Tein ennakkoraivauksen päätehakkuukuviolle ja siinä kun tuli kaikkiin puihin tutustututtua, niin tuo oli mielestäni isoin, missä rs-valjaat mittakaavana. Rk läpimitta 74 cm ja tuossa missä juuren paksunnos loppuu, niin 86 cm. Pituutta on kasvanut 39 m.

Tuo, missä rs-terä mittakaavana, oli ehkä toiseksi isoin, mutta sitä en mittaillut.

Kommentit (5)

 1. metsä-masa

  Tälle leimikolle voi kysellä tarjouksia useammalta ostajalta. Järeälle kuusileimikolle kannattaa hakea ostaja, jolla on kuusessa on sorvi yhtenä lajina.

  Tämän tyyppinen leimikko sisältää paljon ylipaksuksi menevää normaali kuusitukkia, yleensä normaali kuusitukin maksimi tyvi on 50-55 cm.

  Jos sorvi puutuu silloin tukkilaatuinen tyveys menee lahokuuseksi tai polttoon, jonka arvo on 6-10 € / m3

 2. Tästä kannatti tosiaan kysellä tarjouksia. 6 kpl tarjouksia tuli ja parhaan ja huonoimman ero oli liki 20%.
  Huonoimmassa tarjouksessa isoin kuusen läpimitta oli 600 mm ja eräässä tarjouksessa oli suurin läpimitta toisena ääripäänä 750 mm.

  Kauppaan johtaneessa tarjouksessa oli kuusesta runkohinta 700 – 70 mm ainespuulle. Paksummat menee sitten varmaan lahokuuseksi hinnalla 15,00 €/m3.

 3. Siitä lähtisi tyvestä kahden kuution sorvipölli.

 4. metsä-masa

  Tarjousten erotus järeässä tukkileimikossa on paljon rahaa, omaksi eduksesi olet valinnut parhaan ostajan !

  Tavaralajihintaan saat tuntuman kun otat kuidun osuudeksi 10-15% bruttomäärästä ja kuidulle hintaa 20. €, loppu onkin tukin osuutta !

 5. Näin minä sitä ynnäilinkin ja vaikka laski tuolla 90-tukkiprosentilla, niin oli paras tarjous silti. 2/6 tarjouksista oli muuten runkohinnalla.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat