Kommentit (6)

  1. Kaveri teki hakkuita ja otti talteen käpyjä minäkin sain yhden säkin. No sanotaan ettei kylvää kuusta kannata. No kai näistä jotain tulee kun kylvö onnistui.

    Ekana vuonna ei juurikaan tapahtunut mitään, mutta tänä vuonna selkeästi metsän uudistuminen ja aluskasvillisuuden kehitys nähtävissä. Paikalla oli sekametsää aiemminkin.

  2. Kyllähän nuo kuusentaimet ovat kasvaneet enemmän aikaa kuin vain yhden kesän. Vai kylvitkö männynsieneiä? Jos – niin harvaksi on jäänyt itäminen männyllä!

  3. Varmaan se itäminen tapahtuu kuusellakin kun kunttaa on tarpeeksi vähän. Voi olla että noin karussa maapohjassa jää kasvu vähäiseksi.

  4. Gla

    Veikkaan, että tuo neliömetrin alue ei edusta keskiarvoa koko kuviolla. Onhan noita ryppäitä luontaisissa kuusikoissa, mutta raivauksen jälkeen tuohonkin jää vain yksi taimi. Kun seuraava rypäs onkin useiden metrien päässä, harvaksi taimikko jää, vaikka tiheältä näyttää.

  5. Näyttäisi olevan rehevä paikka, kun kiviä näkyy ja aukosta tulee monimuotoinen, kun lahopuutakin on. Nopeasti on kuusen siemenet nousseet. Tuo isompi männyntaimi on parivuotinen ja ensi kesänä tekee ensimmäisen oksakiehkuran ja kasvaa yli 10 cm pituutta ja seuraavana jo 50cm.

  6. Vaihteleva pohjan laatu tällä alueella. Olen pyrkinyt tekemään sekakylvöä, joista kuusi on ilmaista siementä ja mäntykylvöä tulee vierusmettästä ja ostosiemenestä. Hauska nähdä että kylvön tulos näkyy useamman vuoden viipellä ts kokemukseni mukaan kylvön tulosta ei tule näkymään kovin nopeasti, verrattuna istutukseen.

Metsänhoito Metsänhoito