Kommentit (9)

 1. Tricoa latvoihin ja sitten vasta raivaus. Tosin eihän tuon raivauksella kiire ole.

 2. Koivun voit laskea turpoavan metrin tänä vuonna kuvan ottohetkestä. Tänä vuonna aikasta ja ensi vuonna ollaan myöhässä.

  Koivut kun pistät nurin ei hirvillä ole suojaa. Kokemusperäinen perstuntuma on se, että hirvet viihtyvät sakeassa suojaisessa ryteikössä ennemmin kuin raivatulla männiköllä.

 3. ehkä ensin tosiaan trico latvoihin, omaan kokemukseen pohjaten, itä suomessa ainakin kun taimien välliin tullee tilaa raivuussa niin hirvet on mielellään sinne menossa! jolloin tuleen mäntytappioita myös!

 4. Jos hirviä vain liikkuu alueella, ei se välttämättä vielä aiheuta pahoja tuhoja, mutta jos ne jostain syystä asettuvat laumana paikoilleen, niin silloin tuo männikkö on menetetty, raivaa sen nyt tai ensi vuonna. Riskitekijänä tuossa näkyy olevan tuo suojaa tarjoava kuusikko. Onko virtaavaa vettä lähellä? Raivaustyötä ajatellen tuo olisi nyt vielä nopea tehdä.

 5. Tuo on se hetki ,jolloin raivaussahaan kannattaa tarttua. Hirvi on huono veruke tekemättömyydelle suurimmassa osassa maatamme. Raivauskirteeseen päätyminen on mahdollista välttää ,kun ei laske poistettavia vesoja liian isoiksi. Suurin osa raivauskannoista kuivahtaa tuohon , mutta isommat kannot eivät kuivu. Jälkimmäisissä on jäljellä myöskin laaja juuristo , joka kuljettaa ravinteita tuleville kantovesoille ja se juuristo on monesti laajempi ,kun istutetulla männyllä. Se tietää huonoa kasvukisassa ja raivauskierteen jatkumista.

 6. Nimimerkki ”sullin” kesäkuvista käy ilmi , mihin viivyttely pahimmillaan johtaa. Niitä esimerkkejä on jo tarpeeksi.

 7. Virtaavaa vettä on ja papanoita joka paikassa. Odotan nyt ensi vuoteen josko tää tästä säästyisi, syömää on mutta koivuissa.

 8. Näkyy jonkin verran syömäjälkiä olevan männyissäkin. Tulevaa hirvenmetsästystä kannatta kyllä nyt ohjata tämän alueen suuntaan.

 9. Minä laittaisin yhden hirvenraadon taimikon keskelle pötköttelemään. Kyllä niitä ruokitaan ihan tarpeeksi.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat