Kommentit (7)

  1. Panu

    Kokeilin kerran samaa hankintahakkuulla kun ala oli pieni ja oli aikaa. Kavoin vähän kuoppaa tyvien ympärille ja kanto jäi maanpinnan alapuolelle. Ketju oli koko ajan tylsänä ja siksi loppui aika nopeasti tuo kokeilu.

  2. Kuitumetsässä lyhyiden kannonnysien askartelu on yhtä tyhjän kanssa kulujen ja saaliin suhteen. Ja kun toisaalta vaaditaan vielä ”eurokantoja” ötököille…
    Tukkimetsässä asia on toinen, mutta kun juurenniskojakaan ei sahat huoli…

  3. Kuvan mukaisessa tyvessä on kaatosahaus ilmeisesti tehty paksun lumen aikaan, jolloin koura on painunut hötylumeen omalla painollaan. Maaperä on ollut sulaa, joten pienellä painamisella koura on painunut myös sammaleseen. Koska tyvileikko on noin puhdas, ei terä ole vielä maassa tylsynyt, mutta jos kysymys olisi kivennäismaalla tehdystä tyven katkaisusta olisi tuollainen määrä sammalta tyvessä jo edellyttänyt kivennäismaan leikkaamista.

  4. Isommassa kuvassa jos klusteri hankkii puut painomitalla, voi kuvan mukaisesta maa-aineksen myynnistä tulla jopa huomautus… 🙂

  5. Uskon että enemmänkin on kyse vahingosta. Harvoin motokuski tuollaiseen kantoon puuta kaataa. Alkaa olemaan ketjun teroituskulut aika kovat päivän aikana.

  6. Visakallo

    Olen mehtäukon kanssa samoilla linjoilla, mutta kerran näin senkin, että hyvissä olosuhteissa tehtiin vauhdilla isoa aukkoa, ja kuusikon kannot jäivät silminnähden pitkiksi. Jos sama korjaamatta jäänyt puumäärä lojuisi mittaamatta parhaina tyvitukkeina, (n.10 kpl /ha) ne voisi vielä muuttaa rahaksi, mutta pitkät kannot jäävät pelastamaan vain maailman ilmastoa. No, ehkä se joidenkin mielestä tällä kertaa onkin suurin sankariteko maanpäällä.

  7. Ainakin minun hakkuulla juurenniskojen poisto toi melkoisen määrän valmista pikkupölliä klapitukseen. Olen aikani kuluksi iltaisin keräillyt niitä avolavalle ja kun määrää kertyy riittävästi klapitellut niistä melkoisen määrän. Ihmeen tarkkaa näyttää niitten kanssa olevan.

Puukauppa Puukauppa