Metsänuudistusta hirvivaara-kyltin tuntumassa Keuruulla

Kuvassa uudistusala , jota ”ei pitäisi olla olemassa” eikä mitään mahdollisuuksia kehittyä metsäksi , männyntaimikko hirvien kulkureitillä .

Kommentit (5)

 1. Gla

  Eipä tuolta etäisyydeltä voi taimikon tilaa arvioida. Se, ettei tuhoja kuvassa näy, ei tarkoita etteikö niitä olisi tai tulisi. Mutta varmasti Suomessa on tuhoilta säästyneitäkin taimikoita. Kyse puulajivalinnassa on siitä, mikä on riski hirvituhojen aiheutumiselle.

 2. Gla

  Onko muuten VR sidosryhmänä hirvikannan tasosta keskusteltaessa tuollaisella alueella? Autoilijoiden puolta ei pysty pitämään edes LiVi tai Ely-keskus, kun kaikki on liian helppo kaataa autoilijoiden syyksi. VR:llä kuvittelisin olevan hiukan enemmän sananvaltaa.

 3. Planter

  Taustalla näkyy bussi, ne eivät enää kulje pikkuteillä. Kyllä rautatien ja vilkasliikentesen maantien erottamalla kaistaleella voisi hyvinkin männyn kasvatus onnistua. Vai tarkoittiko otsikko, ettei hirviä saisi houkutella taimikolla vaaralliseen paikkaan ja metsänkasvatus pitäisi siinä kieltää?

 4. Anton Chigurh

  Surkean näköinen ja epätasainen taimikko.

 5. suorittava porras

  Pistimpä kuvan siksi , että Finsilva ei hirviä ujostele . Kasvupohja määrää , mitä maahan laitetaan . Jossakin kohtaa istutetaan jopa kuusta ja mäntyä sekaisin . Kuusi korvaa männyn nykyisin rehevimmillä maapohjilla .

  Kuten toisen kuvan yhteydessä totesin ,sekä VR , että tielaitos tekivät tällä kohtaa mittavat hakkuut poistaessaan kaikki puuston hallinnoimiltaan tiealueilta . Olipa se reunametsä ehtinyt varttuakin jo 50 vuotta kenenkään koskematta . Toimenpide on vähentänyt hirvionnettomuuksia . Näkyvyys on parantunut huimasti . Sitä en tiedä , mitä em. tahot ovat sidosryhmätapaamisissa tarinoineet . Oman tonttinsa ovat ainakin hoitaneet kiitettävästi ja nyt talkoo jatkuu kohti Jyväskyää tien varsien merkinnöistä päätellen .

Metsänhoito Metsänhoito