Kommentit (14)

  1. Onhan niitä, metsoja sorkallisena ja lentävinä. Sanoisin että aivan selkeä hampaiden läpi veto siinäkin latvuksessa. En usko että metso alkaa kuorta imeskellä ympäri latvusta. Ja kun minä erotan kyllä kuvan alaosasta penkkaa alas luistaneen selkeän sorkan kuvankin. Mutta metsoja on tosiaan monenlaisia hiukan riippuen onko metsästäjän taimi vaiko oikeaa talousmetsää havittelevan taimi.

  2. Vai sorkan kuva!
    Ei oikein näytä metson tekemältä. Olen kerran yllättänyt metson itse teossa ja kyllä se oli nappaillut vain osan aivan juuri kasvaneesta kärkisilmusta. Koskemattomana sen pituus olisi ollut jotain 6 – 7 senttiä ja metso nätisti napannut siitä 3 – 4 senttiä pois.
    Puuhan toipuu tuosta täysin, mutta sen vuoden pituuskasvu hieman kärsii – ei muuta.
    Ei metso ole neulasia nyppinyt.

  3. Näyttää metson tekemiseltä, nähnyt omin silmin miten tapahtuu. Ukko menee mättäältä toiselle ja napsii latvat. Kelpaa kuuset ja männyt.

  4. Tuolla toisen kuvan alla kurki jo selvensi ettei ole metson tekemisiä vaan hirven. Kuten jätkän kaas arvelimmekin. Mutta se kuva kyllä sopii metson tekemisiinkin. Edes hiukan pareen.

  5. Tämä kuva on vuosien takaa eikä kovin tarkka. Tuo tappi taimen päässä ei näyttäisi olevan uutta kasvua, vaan runkoydintä, kun kuori repäisty ylospäin. Viittaisi hirveen.

  6. Entäs metsämyyrä? Nehän pitävät männyn kasvusilmuista.

  7. Minulla on ollut loukkuja pyytämässä aina istutusalalla eikä myyriä ole ollut loukuissa. Lisäksi tuo syntiajankohta on ollut keväällä, kun taimi on kasvanut uutta vuosikasvua muutaman sentin. Ei siis kysymys silmuista.

  8. Kyllähän metsämyyrä kaluaa joskus latvan ja vielä latvaoksiakin paljaaksi, joten tuollainen jälki sopii myyrälle. Onko muuten pelto- ja metsämyyrien välistä eroa loukkuunmenossa? Siis voiko olla niin, etteivät Kurjen syötit kiinnosta metsämyyrää?

  9. Metsämyyrälle olen käyttänyt kuivattuja sekahelmiä ja porkkanaa. Sekahedelmä parempi, kun kestää lämpimiä ilmoja pitkään. Porkkana kuivahtaa mustaksi nopeasti. Kyllä 99 % myyristä, mitä olen pyytänyt, on ollut ruskeaselkäisiä metsämyyriä.

  10. Jos korjaan vähän edellistä kirjoitusta.
    Loukuissa olen käyttänyt sekahedelmiä ja porkkanaa.

  11. Onko alueella metsäkauriita? Ne syö havupuun taimien latvoja joskus. Hirvi ei ehkä ala näpräämään noin pienten taimien latvoja.

  12. Metsäkauriita on ja itsekin olen ihmetellyt sitä, miksi hirvi olisi kiinnostunut muutamien sentin mittaista uusista männyn taimen kasvaimista. Ei niillä kovin maha täyty.
    Eikö metsäkauriille maistu myös kuusen taimet (istutettu 1/3 taimista), mutta niihin ei ole koskettu.

  13. tamperelainen

    Kurki oletko käyttänyt metsämyyrälle tavanomaista hiirenloukkua,oletko kokeillut tai harkinnut pöllönpönttöjä ?Entä karkotteet ?Mota ainakin karkotti maahan kangasrätteihin laitettuna myyrät,mutta ainetta ei enään saa.

  14. Kyllä hiirenloukkuja. Neljän laudan kehikko, pituus 350 mm ja 2 loukkua per kehikko, josta ylälaudan voi nostaa pois sellaiseen paikkaan, josta istuallaan voi laitella syöttejä ja kokea.
    Kuten jo olen tästä aiheesta kertonut Trico-käsittelyt olen aloittanut nyt viime keväänä istutettaviin taimiin jo taimilaatikoissa. Syöntejä ei ole ollut kuin muutamia ja Tricolla olen nyt syksyllä ruiskuttanut aukon ympärilta uuden kasvun ja keskeltä vielä sieltä täältä.

Metsänhoito Metsänhoito