Kommentit (16)

 1. savo'ttamies

  Tuo palsta odottaa savo’ttamiestä, kunhan taimikonhoitokelit loppuu lumen takia.
  Parrua ja kuitua suhteessa 1/3 – 2/3.
  Ja ilman turhaa ennakkoraivausta.

 2. Hyvän näköinen palsta. Laatuakin on. Kun parru (pikkutukki) otetaan kymmeneen senttiin, niin eipä tuosta paljoa kuitua taida tullakaan. Ellei myydä MetsäGroupille.

 3. metsä-masa

  Hyvä leimikko pikkutukkin ja parrun korjuuseen, mitat 28 – 43 dm ja latvat 10 – 15 cm. Parrun latvana 10 cm varmistaa vielä latvakuidun saannon. vapaalla katkonnalla.

 4. Leimauksen tarvitsee, että suorimmat rungot hakkuussa jää pystyyn.

 5. Eihän tuollaista tarvitse ennakkoraivata mutta ei siitä haittaakaan ole. Pikkutukkia jos aletaan tekemään niin sitten pitää ottaa parhaita puita työnalle. Se tuskin on vielä tarkoitus että tässä vaiheessa parhaat lattiaan lyödään.

 6. arto

  Nätti petäjikkö, Harvaksi harvennettuna altis lumituhoille. Meillä tienvarresta harventivat kesällä oli jo nyt lumituhoja aikapaljon. Pitkää ja tuuhealatvaista keräsi lumet sinne latvaan ja kaatuilivat.

 7. M.m:n linjoilla. Kyllä tuosta nimenomaan kuitua pitää tehdä ja poistaa nimenomaan mutkaiset ja laatuvikaiset. Mene jätkä sinä parruttamaan omiasi, ai niin eihän sitä ollutkaan.

 8. metsä-masa

  Laadullisesti keskinkertaista parempi ensiharvennus, jos käyrille harvennetaan on poistettava pirkiä, suoria ja päävaltapuitakin.

 9. Varovainen harvennus eikä mitään raskasta poistoa. Todella arka lumituholle. Mieluummin useampi harvennus kuin kertarysäyksellä huonoon kestoasentoon. Itse tein tuollaisen ensin manutyönä keveästi ja nyt sen muutama vuosi sitten tehdyn saa seuraavaksi tehdä kone reippaammin. Totutusharvennusta.

 10. Totta lumituhoille altis harvennuksen jälkeen.
  Olen tuossa pukkinut vain männyt lumesta noin 5..7m kuusi-mäntytaimikosta.
  Monet männyt ovat latva maassa tai pitkällään, kun juuristo on antanut periksi ja tyvestä taipunut. Eivät nouse enää.
  Tämä talven alku on ollut pahin, mitä muistan, pienialaisten ja suojassa oleville männyntaimikoille. Lajemmat männyn taimikot ovat nyt viime vuorkauden aikana, kun on ollut 0 …+ 1 astetta lämmintä, tipauttaneet kyllä lumet latvoista.
  Näin täällä Länsi-Kainuussa.

 11. Miten korjataan kirjoitusvirheet?

 12. Ei näissä nyt mitenkään mutta hyvin saa selvän. Ällös murehi.

 13. Mulla lumituhoja kymmenkunta per hehtaari tuollaisen kuvion eh:n jälkeen, nyt on sitten muutaman metrin mittaisia kolopuita asukeille tarjolla.
  Poistuma oli huonommasta päästä ja suositusten yläpäähän runkoluvun jättö.

 14. savo'ttamies

  Samoin ajatuksin raatilaisten kanssa. Varovainen alaharvennus. Parrua ei tarkoituksella jahdata, vaan poistettavista puista tehdään , jos mitta ja laatu täyttyy.
  Mitat 31 11 senttiin ja 43 10 senttiin.
  Lumituhoja oli tilan toisella kuviolla kakkosharvennulsen ja lannoituksen jälkeen, kun neulasmassaa tuli tolkuttomasti.

 15. Kyllä se pystyssä kestää jos maa ei ole kovin märkää. Jos se nyt koneellisesti harvennetaan niin ihan normi harvennus tiheysluokituksen yläpäähän ja reilusti noita huonokuntoisia ja vääriä pois. Jos kovin niukalti harventaa niin latvus ei pääse vahvistumaan. Joskus niitä riskejä pitää vain uskaltaa ottaa.

 16. Lannoitus ennen ykkösharvennusta ainakin täällä keskisessä suomessa lumituhojen kannalta varsin arveluttavaa. Lannoitus minun mielestä vasta noin viiden vuoden jälkeen enskasta jolloin metsä vakiintunut ja muutama suojalumitalvi takana. Laatukaan ei kärsi kun puut saavat luomuvuosia ensin leikkoonsa.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat