Kommentit (8)

  1. Omalle tilalle jätetty monimuotoisuus kohde on mielenkiintoinen seurannan kohde tuleville vuosille, ja se miten jatkokehitys etenee, täyttääkö se alkuperäiset toiveet kuvion kehittymisestä.

    Leimikon järeimmät rungot näyttää olleen jo lahon saastuttamia, jos sitä esiintyy laajemmin se on merkki jostakin, joka vaikuttaa jäävän puuston jatkokehitykseen.

    Monimuotoisuus kuviolla on säilynyt mallikkaasti, laji- ja ikäjakauma ja ryhmittäisyys on säilynyt selkeänä.

  2. Hyvältähän tuo näyttää. En ainakaan osaa itse parempaakaan joten kehun kyllä, hyvä monimuotometsä.

  3. Kuva 2. Lahoa tyvessä vasta nyt? Kyllä siitä hyvä tulee….

  4. Kuvan laho on haapa. Haavassahan tahtoo olla lahoa yllättävän usein. 50m päässä kallio jonka päällä isoja koivuja täysin lahonneita, muualla terveitä, havupuut olivat täysin terveitä koko savotalla, jonku verran oli pystyyn kuivunutta keloa, oli niin tiheää ettei mies läpi kävellyt.

  5. Hieno kuvio. Meinasin laittaa tänään palstalle kuvan saman tyyppisestä vasta hakatusta kuviosta, mutta männyn ja koivun sekoituksesta, osalla kuviota oli männyn ja kuusen sekoitus. Otin kuvat työmatkalla, mutta enpä taida sittenkään toisten metsistä niitä tänne laittaa.

    Tuli nämäkin jutut mieleeni, kun Ylen sivuilla oli hallitusneuvottelu-uutisessa kuvassa avohakkuuala ja harsintakuvio. Jostain syystä aina puhutaan jaksollisen metsän avohakkuista, vaikka suurin osa hakkuiden pinta-alasta on harvennuksia. Jos vielä hirvieläinkanta ymmärrettäisiin pitää kohtuullisella tasolla, olisi paremmat edellytykset kasvattaa sekametsiä ja sehän on yksi tärkeimpiä monimuotoisuuteen vaikuttavia asioita. Silti hallitusneuvottelujen monimuotoisuusosiossa ei asiaa mainita sanallakaan. Ollaanko siellä oikeasti niin tyhmiä miltä näyttää, vai näytelläänkö siellä vain?

  6. Kanalintu metsää.

  7. Monimuotoinen koivu kuvassa.

  8. Monimuotoisuus on katsojan silmissä. Yksi monimuotoinen mäntyrunkokin on kuvassa. Sitä kait tuo monimuotoisuus tässä tarkoittaa (?).

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat