Kommentit (12)

 1. Kuva muutaman vuoden takaa. Viime kesänä tuo koivu ei enää tehnyt lehtiä mutta en ole ennen noin muhkuraista puuta nähnyt. Vieläkö se pakuri on himoittu terveystuote ja joihinkin Aasian maihin hyvinkin kysytty.

 2. eero heikki

  Joitakin pakurimöhkäleitä olen vaihtanut hennessyyn,maaseudun tulevaisuudessa oli joskus juttua,että lähes pihamailta on luvatta viety pakuria !

 3. Kuolleesta puusta ei kannata ottaa Pakuria. Se ei enää toimi.

 4. Muistako Eero kun ennen oli paljon koivujen hakkuuta moton jäljiltä niin paljon oli joillakin kohteilla pakurisia puita. Ei silloin tietty mitä se on. Pätkittiin pois niin saatiin laatuvaatimusten täyttävää puutavaraa.

 5. eero heikki

  Kylläpä muistan,jäi eräskin kilo pakuria leimikolle,aika hyvin pärjäs moton jäljiltä kun hakattiin järeitä koivuja !

 6. Nykyisin ihan ympätään pakuria koivuihin. Jotkut kymmenien tuhansien edestä sitä harrastanut, toiveissa muutamn vuoden kuluttua tehdä tili. Saas nähä,miten käy

 7. Onkohan pakuri lisääntymään päin. Syksyn harvennuksilla sitä tuli tosi paljon vastaan. Mitä tuota enää ymppäilemään.

 8. Pakuri pitäisi kerätä omalta maalta-, aina ei kaikilla ole haluja kerätä omista koivuistaan, mutta silti pitäisi ainakin lupa kysyä.

 9. Komea luonnonoikku kuitenkin. Hieno osoitus luontomme erikoisuuksista joihin saattaa törmätä ilman mitään näkyvää syy-yhteyttä mihinkään.

 10. Muistaakseni pakuria kasvaa n. 1 :ssä koivussa 1000 :sta . Voi olla lisääntymään päin , kun se kasvaa useimmiten soistuvilla tai muuten kosteilla mailla (=mutu tietoa; kun siltä näyttää metsissä).

 11. Vähän taitaa pahkoilla olla samat kasvumaastot. Olisko kyse ravinnehäiriön ilmentymästä?

 12. ”Pakurikääpä on alustanmyötäinen lahottajasieni (valkolahottaja), joka … Kosteikot, järvien rannat ja soiden reunamat ovat hyviä pakurikäävän kasvupaikkoja.” (L: arktiset aromit)

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit

Kuvat