Kommentit (11)

  1. Kierteinen näyttää olevan. Ennen nuokin kerättiin melkein aina polttopuuksi ja tehtiin haloiksi. Nykyään sitä hommaa ei taida enää juuri kukaan tehdä. Pystylahotkin jää enimmäkseen monimuotoisuuspuiksi .

  2. Onko yritetty jatkuvan kasvatuksen metsää?

  3. Taitaa olla puunkorjuuvaurioina syntyneet nuo juurien kuorettomuudet?
    Olisiko kiskottu vinssillä tuulikaatoja nila-aikaan, vai peräti neliveto -Valtralla runnottu puuta hipoen isäntälinjan puunkorjuusavotassa?

  4. Setorin ketjut tehneet vaurioita kuusen kylkeen. Voisi olla kuusijääräkin mutta todennäköisemmin toisenlainen jäärä.

  5. Kuusi kuivuu ilman kolhintaakin .Tuossa puussa lehtori yrittänyt kutinaa poistaa.Likkö poistunut?

  6. Jaa , kun tarkemmin katsoo niin sittenkin ötökänjälkiä nuo on eikä ketjun.

  7. ”Jaa , kun tarkemmin katsoo niin sittenkin ötökänjälkiä nuo on eikä ketjun.”

    Katsoit varmaan suurennuslasilla? Minä en juurenniskoissa näe ötökön jöliä, mutta traktori kumi on voinut hieraista kuoren pois, taikka laahusjuontona / vinssillä vedetty puu on juurista kuoren vienyt. Jälki on kuitenkin jonkin muun kuin ötökkäparven tekemä. Rungosta en nyt puhu…

  8. Isolta näytöltä 2. kuvassa näkyy hyvin . Jälkiä on ylös asti kapealla alueella. Ei tr-rengas tuommosta jälkeä jätä.

  9. metsä-masa

    Voisiko olla, että traktorin rengas on aikanaan vioittanut juurenniskat ja myöhemmin kuusi on kuollut ja nyt kuoret valuu luonnostaan ötökän syödessä nilakerroksen !

  10. Puhuinko rungosta? Juurenniskoissa ei ole ötököitten jälkiä, vaan 99 prosenttisella varmuudella korjuuvauriota, jotka voivat johtua joko renkaasta tai oksaisen puun vetämisestä (vaikka MOTOlla) – puun juunenniskojen päältä kuoren ollessa nilellään.

  11. Tietysti joku kolhu on saattanut heikentää kuusta. Joskus heikentymiseen riittää paahteeseen joutuminen hakkuun jälkeen.

    Jälkien aiheuttaja voisi olla vaikkapa aitomonikirjaaja, joka aloittaa tuhotyönsä heikentyneen puun latvaosasta ja seuraavana kesänä alempaa. Itsestään selvää on siis, että juurenniska saa viimeisenä osansa hyönteisten toukista.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat