Ötökkähotelli

Reikiä kupeessa, ötököitä uumenissa.

Kommentit (7)

 1. Kaikkia kirjanpainajan tappamia kuusia ei välttämättä kannata rehata Jeessin poltinpuiksi, vaan säästää ötököille, vaikkakin kirjanpainajat ovat sen jo hylänneet ajat sitten. Akkuporalla lisää reikiä, mutta niin, ettei runko niiden takia heikkene liikaa. Yleensä kannattaa tehdä juuri päinvastoin kuin Jeessi tekee ja Tolopainen neuvoo = Silloin menee oikein.

 2. MIISU4F

  Juuri aivan niin. Koska tuossa kasvaa niitä petokuoriaisia, jotka taasen syö tuhoötöiköitä. Ja tikat syö niiden toukat jne. kiertokulku.

 3. Eiköhän tuosta juurikääpä nyt ole päässyt maapohjaan ja leviää terveisiin kuusiinkin?

 4. suorittava porras

  Joskus leviää ,joskus ei. On tullut vastaan tilanteita , joissa karun kasvupaikan kuusikon harvennuksessa ilmenee ,että lähes huomaamattomia reikiä on likimain jokaisessa kuusessa. Enimmäkseen lähellä maanrajaa . Kauempaa katsoen puut näyttävät terveiltä ,mutta ovat ”silkkoa”sisältä tyvestä 3-5 metriin asti. Motokuski voi vaan harvennella puuston suositustiheyteen ja jättää tilanteen kehittymään.
  Vastikään keväällä tein aika rajun ratkaisun yhtiön mäntyvaltaisessa sekametsässä kaatamalla järeitä kuusia järjestään pois suositustiheyksistä välittämättä,kun lähes jokaisessa rungossa oli pienenpieni reikä lähellä tyveä. Kaikki kyseiset täyttivät ötökkähotellin määritelmän. Tilanne olisi ollut paljon hankalampi ,jos puulajisuhteet olisivat olleet päinvastoin.

 5. Jos latva katkeaa kuusesta ja puuhun jää terveitä oksia, niin juurikääpä ei pääse runkoon, sillä pihka tukkii katkenneen kohdan.
  Jos terveitä oksia ei jää, niin sieni menee juuriin.
  Tällaiset kokemukset tuli tältä keväältä, kun kaatelin vanhempia lumen katkomia kuusia ja kuorin moottorisahalla vielä terveoksiasia jonkun verran, että ehtivät kuivua ennen kesän kaarnakuoriaisten parveilua.

 6. Auttaahan tuokin jälleen laiskaa konehemmoa kun saa pätkiä kuusetkin puolivälistä. Ei tarvii paljoja apteerailla vaan loput suoraan työnantajansa iloksi kuitukasaan.

 7. suorittava porras

  Otin latvan uran varresta menomatkalla palstalleni. Oli jäänyt edelliseltä konehemmolta huomaamatta .. tai laiskuuttaan jättänyt pystyyn. Tekopökkelöt kirjataan muuten hakkuun lopetustietoihin. Kyselyjä tulee,jos niitä ei tehdä.

Luonto Luonto