Pihapuiden syysmyrkyn motokorjuu

Anopin vanhan Karijoen kotitalon pihakuuset istutettiin 1924. Ne saivat olla rauhassa tähän vuoteen asti, mutta pari viikkoa sitten perjantaina oli kovin syysmyrsky huiput Kaskisissa mitattiin 33,8km/h. Iso kuusi kaatui tienyli ja hajoitti naapurin kattoa ja kattotuolia. Oli sen verran järeää tavaraa että turvallisinta oli tilata moto korjaamaan, samlla poistettiin naapuripuutkin 5kpl. Oli sellainen ääni/pauhu, ettei tällainen maakrapu ole vastaavassa puhurissa ja äänessä ikinä ollutkaan.

Kommentit (4)

  1. metsä-masa

    Tulikos myrskytuhoja laajemminkin, tuulen voimasta päätellen ehkä ? Tänne Itä-Suomeen tullessaan tuulet on laantuneet eikä sanottavia tuhoja ole tullut, toistaiseksi !

  2. Yllättävän vähän ja nekin mit näky olivat harvennetuissa kuusikoissa ja yksittäispuita. Yksi vastaharvennettu kuusikko pellonreunametsä oli kuin tykistö tulen jäljiltä, yli 10 isoa nurin. Suunta oli etelän puolelta elikk suht normisuuntaa, niin tuhotkin suht pieniä.

  3. 33 km/ tunti ei ole myrsky eikä edes kovin kova tuuli. Sehän on vain semmoista reipasta polkupyöräilijän vauhtia. Toista olisi jos se olisi 33 m/sek.

  4. Juu se oli 33,8mps….

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat