Puunkorjuuta

Aamulla auringon noustessa. (Lupasin ettei enää lintukuvia, mutta pakko on laittaa tämä 😉

Kommentit (7)

 1. Harakka rakentaa ”harakanpesää” näin keväällä.

 2. Seurasin kun harakka väänteli oksaa orapihlajasta. Aika erikoinen valinta piikkinen kun on…

 3. Kävin tuossa raivaamassa alas vanhan villiintyneen orapihlaja aidan. Kolme vanhaa harakanpesää oli siinäkin aidassa…

  Kait se piikkirytö tarjoaa harakan kaipaamaa suojaa…

 4. Valitettavasti yksi harakkapari jäi ilman omarakentamaansa pesää kun naapurin emäntä käski kaataa vaikka ilmoitin etten mielelläni kaada pesäpuuta enää tähän aikaan. Vaikka ei siellä vielä mitään ollut mutta harmillista terrorisoida luonnon lintua. Minulle aivan sama onko harakka tahi varis mutta en pidä niiden häirinnästä pesimäaikaan. Kyllä puun kaadon jälkeen ilmoittivat aika äänekkäästi mitä mieltä olivat. Onneksi viereisissäkin näytti samanlaisia olevan. Toivottavasti saavat niistä uuden pesimäkodin. En kaatanut kuin yhden vaikka toistakin olisi pyydelty. Karsein vain hiukan alaoksia. Tuo kaatamani kuusi oli aika ikävästi ulkorakennuksen lähellä ja suttasi kyllä sen kattorakennetta että poistohalun ymmärsin kyllä.

 5. Gla

  Melkoinen emäntä sinulla naapurissa. Avaatko tapausta, miksi kaadat puita tuon käskystä?

 6. Tästä eteen päin on kiihkeää aikaa luonnossa. Kaikki tapahtuu hetkessä, liiankin nopeasti. Pitkän talven jälkeen aamut on upeita ja täynnä elämää.

 7. Kaippa itseään vanhemman ihmisen pyyntöä pitää kunnioittaa Gla. Jos minä en sitä puuta olisi kaatanut varmasti joku toinen olisi tehtävään pyydetty. Olen aiemminkin heidän tontillaan samoissa puuhissa ollut. Naapuriapua kun vingutaan kun nähdään traktorivehkeet nurkissa. Aikamoinen savotta on koko asuinalueella näyttänyt pyörivän koko kevään. Tämä lähti taas siitä kun itse syksyllä kaatelin omalta tontilta. Poikkesi lenkillään sanalle. Juuri huomasin aamusti harakkaparin omalla tontilla perunamaata teppaamassa. Taisin saada tuliaisina ne omalle tontille pesimään.

Luonto Luonto

Kuvat