Raskasta hommaa

Kuusen 2 ha:n taimikko istutettu tasan kymmenen vuotta sitten ja ensiraivattu viisi vuotta sitten. Nyt aloitin onneksi uudelleen perkauksen kun taimikko olikin jo muuttunut viidakoksi. Koskaan en ole tällaista ennen raivannut. Hehtaari nyt raivattu ja 20 tankillista polttoainetta kulunut. Kuva kertoo taimikosta ennen raivausta ja raivauksen jälkeen. Olen jättänyt koivuja, joita hirvet eivät ole syöneet, raivatulle alalle. Melkein kaikki koivut, pihlajat ja männyt on taimikossa pilattu latvasta.

Kommentit (10)

 1. Kuvasarja kertoo kaiken.

 2. Kuuset näyttivät kuitenkin hyvin selvinneen viidakossa niskan päälle joten sinällään paniikkia ei ole. Tulee lähinnä silmälle katseltavampi. Toivottavasti edes joku koivukin joukkoon jää ehjänä. Raivauksen jälkeen paine niille jätetyille kyllä kasvaa hirvien taholta.

 3. Mikä olisikaan palstan tila ,jos olisi jätetty raivaamatta ,kuten joku aika sitten kehotettiin , kun tavoiteltiin saaliiksi energiapuuta ? Happi loppui kuuseltakin siinä vaihessa ,kun energiajae oli korjuukypsää.
  Selviäsikö lopulta vähemmällä työllä ,jos raivausvälejä tiivistettäisiin tarvittaessa ja eka raivaus tehtäisiin vuotta aiemmin?

 4. Ensimmäinen raivaus viisi vuotiaassa taimikossa tässä tapauksessa oli helppo mutta toinen raivaus jäi kymmenvuotiaaseen taimikkoon kun oletin että metka-tukea voi saada. Jos kemera-tuki olisi edelleen voimassa, olisi pitänyt vielä odottaa kaksi vuotta.
  Saa nyt sitten nähdä tuleeko tukea ollenkaan…
  Parasta tässä raivauksessa on, huolimatta kovasta rasituksesta seitsenkymppiselle, se että näkee todella oman työn jäljen.

 5. Tästähän mä oon täällä pitkään puhunu kun 5-vuotiaana kuusikko päästää niin paljon valoa läpi, että se ennakkoraivaus 5-vuotiaana lisää vesojen määrää ja hyöty kuusten kasvulle jää hetkelliseksi kun nämä moninkertainen määrä vesoja alkavat kiusaamaan. Kuusi ei muutamasta koivusta hätkähdä mutta 5-vuotiaan varhaisperkauksen jälkeen tulee tukalat oltavat. Itse olen lehtomaisilla kankailla käyttänyt 7 tuntia 7 vuotiaassa kuusentaimikossa ja siitä 5 vuotta ni menee joku 5 tuntia ku aika paljon on jo isoja kantoja kuollut.

 6. Tästä vielä viisvuotta eteenpäin niin teettivät mhy.n metsureilla. Eipä silloin paljon naurattanut kun heidän tekiänä joutu olemaan standardi hehtaari taksalla. Toivottavasti ei koskaan enään.

 7. Tein keväällä taimikon harvennuksen kuusikoon joka oli joskus varhais perkattu onneksi oli silloin sahattu pitkään kantoon, pajut oli vesonut valtavasti pystyi sitten sahamaan sen alkuperäisen kannon poikki kaatui se koko tupas kerralla. Vähän aikaa sitten tein varhaisperkuun poistuma oli yli 100 tuhatta. Mietin että ne kun vesoo on risukko.

 8. Itellä ihan samanlainen rehevä notko. Jo varmaan 10 kertaa käsitelty heinimisiseen raivuineen. 2013 perustettu. Onneksi ei oo kun 1 ha sitä. Nyt katoin että ensi kerran teen keväällä kun ei siitä pääse lehden aikaan läpi . Koivua in kuin hivusta.

 9. AmmattiRaivoojan kaas samoilla linjoilla. Paljon hötkyillään suotta vain kun on katella pahan näköinen. Kuusi ponkaisee kyllä ja karsii samalla vähän turhaa alioksastoaan. Kun sen sitten raivaa (12v) niin jää todella puhdas ja laatuisa kuusikko. Ei tarvii enskaan edes ennakkoraivuuta.

 10. Kun sen sitten raivaa (12v) niin jää todella puhdas ja laatuisa kuusikko. Samalla menettää sitten kuusikon lumituhojen takia.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut