Kommentit (10)

 1. Melko kova kasvu. Taimikonhoito on tehty kerralla valmiiksi, et tarvitse paikkailla. Noin pitäisi aina pyrkiä tekemään.

 2. Aivan mahtava kuusentaimikko!!!

 3. Hyvältä näyttää

 4. Kyllä, puupelloltahan tuo näyttää. Yhden puulajin metsän tulevaisuus vain huolestuttaa muitakin kuin minua. Varsinkin kuusella jonka lämpenevän ilmaston kestävyys muutenkin heikko.

 5. Kyllähän tuolla koivun latvoja näkyy. Tähän sopisi sanonta. Ei näe metsää puilta.

 6. Onhan siellä. Kolme kuivaa keloa ja tuossa edessä yksi leppä. Ehkä sekin kuvaajan rajan tuntumaa ja saattaa olla jopa naapurin puolelta.

 7. Tuossa vaiheessa pitää tietää, kasvattaako kuusikkoa, vai poltinkuumetsää. Kaikki lehtipuu pois, sinne tulee kyllä aivan liikaakin niitä kuusikko on arka koivun piiskaukselle, eli koivu vaatisi aina tilansa.
  On kumma, kun Kuusikko on surkea yhden puulajin metsikkö, mutta Hybridihaavikko on upea monimuotoinen yhden puulajin rotupuhdas metsikkö.

 8. Kait ne harvat haavikot saa olla rotupuhtaitakin jos vertaa kuinka järjettömästi täällä kasvatetaan puhtaita kuusikoita vaikka siitä metsäalan asiaatuntevat tahot jakuvasti ovatkin huolissaan ja varoittelevat. Ja siltikään minun haavikkoni EI ole puhtaita haavikoita vaan se mitä sinne kasvaa joukkoon saa myös kasvaa. Toki se tuhoaa havupuun koska valo katoaa.

 9. jpjulku

  Jättäisin sekaan ihan mielellään koivua jos se olisi aina sopivassa paikassa ja sopivan kokoista (selvästi kuusia matalampaa). Uskon itsekin sekametsän olevan vastustuskykyisin tuhoja vastaan, mutta koivun ja kuusen yhdistäminen on vaikeaa tasapainoilua.

 10. Nykyiset jalostetut pottitaimikuusetkin kasvaa jo niin hyvin, että luontaisen siemensyntyisen koivun voi jättää aukkoon samanpituisenakin kasvamaan, kun taimikko on n. 2 metristä.
  Ennen oli toisin.

Metsänhoito Metsänhoito