Kommentit (16)

 1. suorittava porras

  No, onhan tuo tyhjää parempi ,mutta kun laskee palkan työlleen ja vähentää vielä käytyökustannukset , ei viivan alle jää paljoa kuoletuksiin. Monilla pino jää paljon lyhemmäksi ja sen seurauksena myöskin tulot. Moottorisaha hankkii koneena varmimmin hintansa.
  Itse ajelin aikanaan muutaman talven puita moottorikelkalla ,mutta huomasin pian,että on parempiakin keinoja saada puut tien varteen ja vähille rahoille parempaa käyttöä.
  Berzan kannattaa kuitenkin jatkaa samaan mallin ,kun vehkeet on hankittu ja homma näyttää onnistuvan.👍

 2. Harvassa on hyvät & terveelliset harrastukset missä rahaa tulee tilille, yleensä hyvän merkki on että siihen menee kaikki rahat.

 3. Eipä ole paljon mistä kuolettaa. Käytetty mönkijä on ollut 12 v talossa. Hintaa oli tuolloin 4000 e plus kiinan kärry 600 e. Neljäs hankinta souvi ja vuosien polttopuut on ajettu tuolla aika pienillä korjauskustannuksilla. ”Nuorenpi painos” oli työn tekijänä, itse olin johtohommissa 😁 Eihän tällaista pelkästään rahan vuoksi tehdä, mutta jos tämän nuoren metsän hoidon olisi antanut mhy.lle, se olisi maksanut noin 2000 e ja puut olisi jääneet heiltä metsään vielä.

 4. metsä-masa

  Kuvan energiapuupino kertoo, että Bertsalla on metsä kunnossa, josta tienvarsivarasto on kertynyt, ja joka nyt on arvokasvuvaiheessa.

  Omana harrastetyönä tehtynä kuvio on tuonut onnistumisen tunnetta kun on saanut tehdä puunvalinnat ja ajoreitit oman mielen mukaan.

 5. Gla

  Olisikin 2 kk aikaa laittaa metsätöihin. Vaan kun täytyy käydä palkkatöissä. Onneksi siitä jää enemmän käteen kuin rankasavotasta. On varaa maksaa motolle ja ajokoneelle korjuukulut, silti jää jokunen kolikko itsellekin ja metsät saa jatkaa arvokasvuaan.

  Ehkä minäkin eläkkeellä sitten. Tosin mönkijä puuttuu.

 6. Tuskinpa kukaan ostomies olisi innostunut tuosta hatelikosta.
  Jos ei itse sitä olisi tehnyt, mhy ja puut maahan olisi ollut ainut tapa.
  Kyllähän oman työn jälki ja seuraavan ensi harvennuksen kertymä on tässä paras kannustin.
  Ei kyllä tuo 5500e tulosta ja kahden tonnin säästö mhy.lle ulkoituksesta pahaa tee.
  Joillakin on mahdollista tehdä ansiota, vaikka päivästä osaa menee metsässäkin.

 7. Visakallo

  Ihan hyvältähän tuo näyttää. Minkä kokoiselta alalta nuo puut on kerätty? Tuleeko Kemerat vielä sen viiden ja puolen tonnin päälle?

 8. Täällä suunnalla sadasta kiinnosta saa sen viisi tonnia tien varressa. Tuossa Bertsan kasajontturissa lienee hiukan enemmän kiintoja. Mutta kelpo tili kovasta käsityöstä. Nimenomaan työpalkka siitä tuli. Tavarallahan olisi maastossa ollut lannoittava vaikutus nuoren metsän kasvuun. Mutta valintoja näissä manutöissä tehdään. Hyviä ja vielä parempia.

 9. Sadan kiinnon mukaan laskin, 40 e täällä on kiinnon hinta.
  Kemeran kanssa tuo 5,5 h, noin kolmelta hehtaarilta.
  Käytännössähän tämä oli 7000 euron arvoinen suoritus, mikäli ei omatoimisesti olisi tuota hoidettu.
  Bensaa meni reilu 50 l. Onneksi ei pitkät ajomatkat ja enimmäkseen myötäistä.

 10. Hankintatyö ei ole kaikissa tapauksissa suoraviivaisesti tappiollista tai tarkoituksetonta. Laajasti ottaen ammattitaito työssä on kaiken edellytys + laskutaito. Hyvät maastot mahdollistavat homman toteutuksen.

 11. Minusta tuo ei ole mikään turhake työ. Hyvää liikuntaa. Metsän on sellainen kuin haluaa. Olisko noista saanut paremman hinnan myymällä polttopuina ?

 12. Varmaankin kaikki kuitupuutkin kannattaisi tehdä polttopuuksi, mutta kyllä se vaatii jo investoinnit koneisiin ja kuivaus tiloihin.

 13. Ihmeen hyvin tuo polttopuuksi menee kaupaksi ja hyvällä hinnalla vaikka kuution säkkeihin tekee. Säkki maksaa reilun 5 euroa. Jos saat jostain lapukoneen lainaan kivuttomasti niin kannattaahan sitä harkita.

 14. Kyllähän tuo on käynyt mielessä, useita satoja kiintoja koivua on viimevuosina firmalle tullut myytyä hankintana.
  Muutaman ammattitoimittajan hommat kyllä ovat hillinneet halujani siihen.
  Lähinnä tuo kuivatus, jos olisi hyvät tilat siihen, varmaankin olisin jo yrittänyt tuota, mutta miten se taivasalla onnistuisi?
  Kun kerran kosteata puuta menisi tilaajalle, maine olisi mennyttä, näin muutamille kävikin ja markkinat lähes hävisivät häneltä ja lopetti koko homman

 15. Ei meilläkään ole koneellista kuivausta. Säkit kahteen kerrokseen kuormalavojen päälle. Syksyllä pressut päälle ja ei kun myyntiin. Hyvin on kauppansa tehnyt. Muistaa vain sanoa että on ilmakuivattua ulkona.

 16. Riippunee menekki , mistä valtakunnan osasta kysymys.
  Täällä raukoilla rajoilla väkiluku pieni ja metsät täynnä kerättävää puuta. 🤔

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat