4H-nuoret iskevät maahan yli satatuhatta tainta

Taimiteko-toiminnassa nuoret istuttavat metsää maa- ja metsätaloudesta poistuneilla maille sekä vanhoille turpeennostoalueille.

Tänä vuonna käynnistyy nuorisojärjestö 4H:n järjestämän Taimiteko-toiminnan kuudes vuosi. Nuoret istuttavat kesäkuussa yhteensä 104 000 tainta. Kesän päätyttyä toiminta on työllistänyt yhteensä noin 750 nuorta ja maahan on isketty arviolta 900 000 tainta. Tämä tarkoittaa yhteensä 450 hehtaaria uutta metsää, mikä vastaa pinta-alaltaan 64 Linnanmäen huvipuistoa. Taimia ovat lahjoittaneet yli sata Taimiteko-kumppania.

Taimiteko-toiminnassa nuoret istuttavat taimia vanhoille turvetuotantoalueille sekä alueille, joita ei ole enää vuosikymmeniin käytetty aktiivisesti maa- tai metsätalouteen.

Istutuskohteet sijaitsevat Kemijärvellä, Kärsämäellä, Rautavaarassa, Soinissa, Sonkajärvellä, Viitasaarella ja Ähtärissä. Tainten kasvaessa nuoria työllistetään taimikonhoitoon.

Yksi Taimiteko-toiminnan työllistämistä nuorista on 16-vuotias Aleksi Lehtisaari. Hän istutti taimia viime vuonna Ähtärissä.

”Tulin Taimitekoon, sillä halusin ansaita rahaa sekä kokeilla jotain uutta ja erilaista. Olen hakenut opiskelemaan metsäalaa, joten on ollut hyvä jo vähän oppia, että mistä on kyse ja kuinka hommat hoituvat. Ajattelin, että säästän palkan kevaria varten”, Lehtisaari kertoo Suomen 4H-liiton tiedotteessa.

Metsänhoito Metsänhoito