Bitcomp lopettaa Forestkit-yhteistyön Tapion kanssa

Jatkossa Bitcomp markkinoi samaa ohjelmaa Foresta-nimellä. Tapio puolestaan hakee uusia ratkaisuja Forestkitin jatkolle.

Metsäohjelmistoihin erikoistunut Bitcomp Oy ilmoitti tällä viikolla lopettavansa yhteistyön Tapion kanssa koskien ammattilaisille metsävaratietojen hallintaan tarkoitettua Tapio Forestkit -ohjelmistoa.

Ohjelmistolla on ollut reilut sata asiakasta, muun muassa metsäpalveluyrittäjiä, kaupunkeja kuntia ja seurakuntia. Tapio on markkinoinut yhdessä kehitettyä ohjelmistoa, ja se myös omistaa TapioForestKIT-tuotemerkin.

Bitcomp ilmoittaa, että jatkossa se tuottaa ja markkinoi ohjelmistoa omissa nimissään Foresta-nimisenä. Ohjelmisto tulee käyttöön lokakuun alussa.

”Ohjelma on perusteiltaan sama, joten Forestkitin käyttäjät voivat siirtyä uuteen ohjelmistoon ilman lisäkustannuksia tai vaivaa, myös metsätiedot siirtyvät ongelmitta”, lupaa Bitcomp Oy:n toimitusjohtaja Tapani Stjernvall.

Myös Tapiosta viestitään, että Forestkitin toiminta jatkuu normaalisti, epäselvää tosin on, miten se tapahtuu.

”Olimme hieman yllättyneitä Bitcompin halusta kehittää oma, täysin vastaava metsävaratietojärjestelmä, mutta uskon, että löydämme entistä paremman ratkaisun siihen, että Tapio Forestkit -palvelu jatkuu myös vuodenvaihteen jälkeen” toteaa liiketoimintajohtaja Olli Äijälä.”

Tapio Forestkitin palvelu ja tuotanto jatkuvat sellaisenaan vuoden 2020 loppuun asti. Äijälän mukaan yhteistyön päättyminen Bitcompin kanssa ei edellytä palvelun asiakkailta minkäänlaisia toimenpiteitä.

Metsälehti on osa Tapio-konsernia.

Päivitetty Äijälän kommentti 26.6. klo 7.35

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat