CEPF: Elinvoimainen metsäsektori Euroopan maaseudun kehityksen edellytys

Euroopan metsänomistajajärjestö haluaa nostaa metsäsektorin painoarvoa EU:n yhteisessä maatalous- ja maaseutupolitiikassa.

EU-komissio julkisti eilen tiedonannon EU:n yhteisestä, vuoden 2020 jälkeisestä maatalouspolitiikasta. Euroopan metsänomistajajärjestö CEPF peräänkuuluttaa, että metsätalouden tulee saada maatalous- ja maaseutupolitiikassa painavampaa rooli.

CEPF:n pääsihteeri Emma Berglund korostaa, että nyt on aiempaa tärkeämpää tunnustaa metsätalouden merkitys EU:n tavoitteiden saavuttamisessa, ja metsäsektori tarvitsee voimakkaamman poliittisen hyväksynnän ja integroinnin yhteiseen maatalouspolitiikkaan.

”Metsäammattilaiset evät ole pelkästään luonnonvarojen käyttäjiä, vaan välttämättömiä ekosysteemien, elinympäristön ja maisemien hoitajia.”

CEPF painottaa biotalouden tärkeyttä ja tukee komission ehdotusta, että biotalouden kasvu asetetaan ykkössijalle EU:n maatalousstrategiassa.

Berglund korostaa, että kestävä metsätalous tuottaa monia hyötyjä sekä maaseudulle että yhteiskunnalle laajemmin. Elinvoimainen ja kilpailukykyinen metsäsektori on edellytys Euroopan maaseudun kestävälle kehitykselle.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat