Der Spiegel: Saksan metsillä menee huonommin kuin koskaan

Kirjanpainajatuhojen torjuntaan on Saksassa valjastettu myös armeija.

Saksassa ollaan erittäin huolestuneita maan metsien terveydestä. Viime vuosien myrskyjen, kuivuuden ja kaarnakuoriaistuhojen myötä valtavat määrät maan kuusimetsiä joudutaan uudistamaan kokonaan.

Metsänsuojelun professori Michael Müller Dresdenin teknisestä yliopistosta kuvailee tilannetta metsätuhojen suhteen pahimmaksi maan nykymuotoisen metsänhoidon historiassa, eli yli kahteensataan vuoteen.

Saksassa on arvioitu tuhoutuneen kaikkiaan 160 miljoonaa kuutiometriä puuta. Tuhopuiden korjuun jäljiltä on arvioitu jouduttavan metsittämään 245 000 hehtaarin ala. Maassa varaudutaan jopa 800 miljoonan euron kustannuksiin, jotta tuhoalueet saadaan metsitettyä tuhoja paremmin kestäviksi sekametsiksi.

Professori Müllerin mukaan nämäkin luvut ovat jo osoittautumassa alimitoitetuiksi.

Tämän vuoden alkukesä on ollut Saksassa sateinen, mikä on hieman helpottanut kaarnakuoriaistilannetta. Käytössä ovat tosin olleet myös järeät torjuntakeinot, sillä tuhopuiden kaatamiseen ja kuorintaan on joillain alueilla pyydetty apuun myös armeija.

Pahimmat tuhot ovat kärsineet Keski-Saksassa Nordrhein-Westfalenin, Sachsen-Anhaltin, Hessenin ja Thüringenin osavaltiot.

Asiasta uutisoi saksalaislehti Der Spiegel.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat