Ensikuidusta tehdyllä wc-paperilla pienempi hiilijalanjälki kuin kierrätyskuidusta tehdyllä

Ensikuitu on luonnostaan erinomaisesti hygieniakäyttöön sopiva raaka-aine, Metsä Tissuelta kerrotaan.

Metsä Tissue on selvittänyt wc-paperien hiilijalanjälkeä Euroopan tehtaillaan. Yhdessä Afryn kanssa tehdyn selvityksen mukaan ensikuidusta valmistetulla WC-paperirullalla on viidenneksen alhaisempi hiilijalanjälki kuin kierrätyskuidusta tehdyllä rullalla.

”Suurimmat hiilijalanjälkien erot tulevat kierrätyskuitutuotteen puhdistamiseen tarvittavasta energian- ja vedenkäytöstä. Soveltuakseen hygienia- ja ruokakontaktikäyttöön kierrätyskuitu vaatii tehokkaan puhdistuksen, kun taas ensikuitu on luonnostaan erinomaisesti hygieniakäyttöön sopiva raaka-aine”, sanoo Johanna Kesti, Metsä Tissuen markkinoinnista, viestinnästä ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja.

Ensikuitupaperin valmistus kuluttaa vähemmän energiaa ja vettä,. Lisäksi raaka-aine pystytään hyödyntämään yli 90-prosenttisesti. Kierrätyskuidun käyttö on tehottomampaa, koska vain noin 60 prosenttia raaka-aineesta päätyy hygieniapaperiin ja loput käsittelyä vaativaksi jätteeksi.

Metsä Tissue aikoo lisätä ensikuidun käyttöä pehmopaperituotannossaan, tällä hetkellä runsas puolet raaka-aineesta on ensikuitua.

”Hiilijalanjälkitarkasteluamme innoitti paitsi se, että kierrätyskuitutuotteet mielletään usein paremmaksi vaihtoehdoksi ympäristön kannalta, myös kierrätysmateriaalin jatkuvasti kasvavat saatavuus- ja laatuhaasteet”, Kesti kertoo.

Metsä Tissue kuuluu Metsä Groupiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat