Ensimmäiset lvl-tuotteet Punkaharjun uudelta linjalta myyntiin jo huhtikuussa

Teollisessa rakentamisessa lvl-puuelementit on voittajatuote, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä arvioi.

Punkaharjun lvl-linja
Metsä Groupin Punkaharjun tehtaan uuden lvl-linjan kapasiteetti on 65 000 kuutiota, investoinnin arvo on noin 52 miljoonaa euroa.

Tuotannolliset testiajot on käynnistetty Metsä Groupin Punkaharjun uudella lvl-linjalla. Linjan asennustyöt on saatu päätökseen suunnitellusti, ensimmäisiä tuotteita tulee myyntiin jo huhtikuussa. Rakentaminen alkoi viime vuoden alussa.

Uuden linjan kapasiteetti on 65 000 kuutiota, mikä nostaa tehtaan koko lvl-tuotantokapasiteetin 190 000 kuutioon vuodessa. Järeän tukkipuun käyttö kasvaa 160 000 kuutiolla vuodessa.

Yhtiössä on luja luottamus puulevyihin.

”Metsä Groupin tuotevalikoimassa on oltava tuotteita, joita jalostetaan korkealaatuisesta tukkipuusta. Punkaharjun tehdas on yksi keskeisiä jalostuslaitoksia tässä suhteessa. Näemme myös, että teollisessa rakentamisessa Kerto LVL on voittajatuote, jolla voidaan vallata markkinaosuutta perinteisiltä teräkseltä ja betonilta”, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä sanoo.

Laajennus tuo myös lisää työpaikkoja. Tehtaalle palkattiin alkuvuonna 43 uutta työntekijää, kasvava puun tarve tarkoittaa puolestaan noin 40 henkilötyövuoden lisäystä puunhankintaketjuun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa